Heath Ledger Uyeol11

Join the forum, it's quick and easy

Heath Ledger Uyeol11

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

3 posters

Heath Ledger

zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Kullanıcı Puanı : 3548
    Lakap : Çatlak

Heath Ledger Empty Heath Ledger

Mesaj tarafından zeynep C.tesi Ocak 08, 2011 8:47 pm

Heath Ledger 800px-10

Heathcliff Andrew Ledger (d. 4 Nisan 1979, ö. 22 Ocak 2008), ya da daha çok bilinen ismiyle Heath Ledger, Akademi Ödülü kazanmış Avustralyalı televizyon ve sinema filmi oyuncusu. Kariyerine 1990'ların başında, Avustralya'da televizyon ve sinema işlerinde rol alarak başlayan Ledger, 1998 yılında ABD'ye gitti. Oradaki ilk filmi, romantik-komedi türündeki Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (10 Things I Hate About You) oldu. 2000 yılında, Roland Emmerich'in yönettiği Vatansever (The Patriot) filminde Mel Gibson'ın oynadığı Benjamin Martin'in oğlu Gabriel'i canlandırdı. Aynı yıl Kesişen Yollar (Monster's Ball)'da oynadı. 2001 yılında Şövalye (A Knight's Tale) ve 2003 yılında Ned Kelly filmlerinde oynadı. Özellikle aynı adlı Avustralyalı suçlunun hayatının anlatıldığı Ned Kelly, Ledger'ın kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Genellikle gençlik filmlerinde rol alan aktör, bu filmden sonra daha farklı türdeki yapımlarda yer aldı Ang Lee'nin 2005 tarihli Brokeback Dağı filmindeki eşcinsel kovboy Ennis Del Mar rolü ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Avustralya Film Enstitüsü ve New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri'inde ödülü kazandı, BAFTA ve Akademi Ödülleri'inde aday oldu Bu filmin setinde tanıştığı Michelle Williams ile nişanlandı. 26 Ekim 2005 tarihinde, New York şehrinde kızları Mathilda Rose doğdu. 2006 yılında Todd Haynes'in yönettiği, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan'ın yaşamının altı farklı karakter üzerinden anlatıldığı Beni Orada Arama filminde Robbie Clark rolünü oynadı Filmin bütün başrol oyuncuları ve yönetmeni, 2007 Independent Spirit Robert Altman Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca üç tane müzik videosu yönetti Oyuncu, 2006 yılının Haziran ayında Kara Şövalye filminde Joker rolünü canlandırması için yapımcılar ile anlaştı. Kara Şövalye'nin çekimleri 2006 senesinin Kasım ayında başladı. Ledger canlandırdığı karakterden dolayı rolünü yüzüne yapılan özel makyaj ile oynadı. Kara Şövalye filminin çekimleri 2007'nin Kasım ayında sona erdi. Ledger, 28 yaşında, 22 Ocak 2008 tarihinde, Manhattan'daki evinde, reçeteli ilaçları yanlış kullanması yüzünden öldü Ledger'ın son filmi, Tony rolünü oynadığı fakat ölümü yüzünden çekimlerini tamamlayamadığı The Imaginarium of Doctor Parnassus oldu. Terry Gilliam'ın yönettiği filmde, Tony rolünü, Ledger'ın ardından Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell canlandırdı. Depp, Law ve Farrell, bu film için aldıkları ücreti Ledger'ın kızı Mathilda'ya bıraktı] Kara Şövalye filmi onun ölümünden altı ay sonra vizyona girdi Ledger'ın filmdeki Joker portresi çok beğenildi ve olumlu eleştiriler aldı Film de olumlu eleştiriler ile karşılandı ve büyük bir mali başarı elde etti Ledger, ölümünden sonra, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri, 66. Altın Küre Ödülleri ve BAFTA Ödülleri'nde aday olduğu En İyi Yardımcı Aktör dalında ödül kazandı Ayrıca 81. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı Ödülü Ledger adına annesi Sally Ledger, babası Kim Ledger ve kızkardeşi Kate Ledger aldı

En son zeynep tarafından C.tesi Ocak 08, 2011 8:53 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Heath Ledger Empty Geri: Heath Ledger

Mesaj tarafından zeynep C.tesi Ocak 08, 2011 8:50 pm

Heath Ledger Heath_10

Heath Ledger Heath_11

Heath Ledger Heath_12

Heath Ledger Heath_14

Heath Ledger Heath-10
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Ocak 10, 2011 6:01 pm

jokerim ateşli
    Heath Ledger Heath-joker

Heath Ledger Heath-ledger-joker-dark-knight-6

Heath Ledger Heath-ledger-joker

Heath Ledger Heath-ledger-joker-02

Heath Ledger Wallpaper_heath_ledger_the_joker_1

Heath Ledger 332113

Heath Ledger Joker_10

Heath Ledger Joker10

Heath Ledger Joker-10

En son zeynep tarafından Perş. Ocak 13, 2011 5:21 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
    Hatice'm
    Hatice'm
    Moderatör
    Moderatör

Kullanıcı Puanı : 2565
    İş/Hobiler : çöpçü :D
    Lakap : Golden

Mesaj tarafından Hatice'm Ptsi Ocak 10, 2011 6:21 pm

yeni enistemizmi ? bunu begenmedim Heath Ledger 376784 çok kötü bakiyo namussuz Heath Ledger 894354 Johnny enistem daha yakisikli Heath Ledger 351796
    dizikolik
    dizikolik
    Hatice Harbi Fan
    Hatice Harbi Fan

Kullanıcı Puanı : 5573
    İş/Hobiler : ögrenci/ iŞsiz =(
    Lakap : kopyaci ,( ikinci lütfis)

Mesaj tarafından dizikolik Ptsi Ocak 10, 2011 6:28 pm

Hatice'm demiş ki:yeni enistemizmi ? bunu begenmedim Heath Ledger 376784 çok kötü bakiyo namussuz Heath Ledger 894354 Johnny enistem daha yakisikli Heath Ledger 351796

öyle deme güldenim...adam rahmetli oldu....
    yani istesekde enistemiz olamaz....hem johnny neyimize yetmiyor Mad
    bir kere eniste dedik dönüsü yok Surprised
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Salı Ocak 11, 2011 5:26 pm

Hatice'm demiş ki:yeni enistemizmi ? bunu begenmedim Heath Ledger 376784 çok kötü bakiyo namussuz Heath Ledger 894354 Johnny enistem daha yakisikli Heath Ledger 351796

johnny'imin yeri ayrı
    ama nasıl olurda ben bu zamana kadar bu adamı keşfedememişim,kendimi kınıyorum.kuzim sen nasıl olurda kara şövalyeyi izlemessin dedi ben de bu konuda kendime hayret ettim izleyince nasıl izlememişim diye vee filmde joker karekterine aşık oldum drunken Surprised
    ama allahtan bu konudaki tek uzaylı ben degilmişim,yorumlara baktım kimse batman'i umursamıyor herkes joker'e tapıyor..ama çok yazık bir daha o filmde asla joker'i izleyemeyecegiz.belki birileri canlandırır ama asla o tadı vermez Sad adam aşmış yahuu ben böyle bir performans (üzgünüm johnny) daha izlemedim.hatta al pacinodan bile izlemedim,yazık olmuş gerçekten harika bir oyuncuymuş.

dizikolik demiş ki:öyle deme güldenim...adam rahmetli oldu....

gerçekten çok üzücü kariyerinin zirve yaptıgı dönemde ölmüş ve en acısı da bunu görememiş.gerçi o gay kovboy rolü ile de baya popiler olmuştu ama joker gerçkekten zirveymiş.

bu arada bu filmini iki hafta önce izledim ve onu keşfettim,(biraz geç oldu ama) harika bir romantik komedi tavsiye ederim.hatta hayatımda izledim 2. en iyi romantik komedi.
    izlemek isterseniz ismi''10 things I hate about you''

En son zeynep tarafından Paz Ocak 16, 2011 8:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Cuma Ocak 14, 2011 5:12 pm

Heath Ledger Last-s10

Heath Ledger Heath-12

Heath Ledger Bscap010

Heath Ledger Twohan11

Heath Ledger Twohan10

Heath Ledger Heath_16

Heath Ledger Heath_17

Heath Ledger Heath_18

Heath Ledger Heath_19
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Paz Ocak 16, 2011 8:13 pm

Heath Ledger Heath-14

Heath Ledger Heath-15

Heath Ledger Heath-16

Heath Ledger Heath-17

Heath Ledger Heath-18

Heath Ledger Heath-19

Heath Ledger Heath-20

Heath Ledger Heath-21

Heath Ledger Heath-22
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Ocak 17, 2011 5:07 pm

Heath Ledger Resim010
    Heath Ledger Resim012
    Heath Ledger Resim013
    Heath Ledger Movie-10Heath Ledger Heath-23Heath Ledger Cool-h10Heath Ledger Heath-24Heath Ledger Heath-25Heath Ledger Heath-26Heath Ledger Heath-27Heath Ledger Heath-28Heath Ledger Young-10Heath Ledger Resim011
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Ocak 17, 2011 10:59 pm

Heath Ledger Anigif32 Heath Ledger Anigif33 Heath Ledger Anigif34 Heath Ledger Anigif35 Heath Ledger Anigif36 Heath Ledger Anigif37 Heath Ledger Anigif38 Heath Ledger Anigif39 Heath Ledger Avatar219301_29

ateşli ateşli ateşli ateşli
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Salı Ocak 18, 2011 6:25 pm

Heath Ledger: The Untold Story

Heath Ledger yitip gideli bir sene olmuş. Bu süre zarfında pek çok kişi için pek çok anlam ifade etti Heath'in acı kaybı. Henüz 29 yaşındaydı, önünde parlak bir kariyer vardı. Kaldıramadığı ruhsal bunalımların esiri oldu belki de. Belki böylesi daha iyiydi, okuduklarınızdan sonra, yaşasaydı üzerinde kurulacak baskıyı hissedeceksiniz. Elbette hepsi avuntu, fakat bir şekilde adını sinema tarihine altın harflerle kazımış olmasından memnunum. Joker karakterinin onun içindeki bir şeyleri hareketlendirmiş olmasının, ilk evvel kendisine bir şeyler kattığını görebilmiş olmasını öğrenmekten de. Entertainment Weekly'nin Heath'in kaybının bu ilk yıldönümü için hazırladığı özel dosyada, yakın çevresinin ve çalışma arkadaşlarının Heath'in kariyerini ve yaşamını yeniden yorumlayışını bir solukta okuyacak ve bilmediklerinizle, onu daha da seveceksiniz. Kalplerde yaşaması ve asla unutulmaması dileğiyle...

Los Angeles'ta bir restoranın dışında art arda sigara içerken aktör Wes Bentley "şimdiye kadar onun hakkında hiç konuşmadım, gerçekten gerginim", diyor. Bentley, Heath Ledger'ın en yakın arkadaşlarından biriydi. 2002'de yardımcı rollerde The Four Fathers'da aynı ajansı paylaşmışlar ve uzun süre Hollywood'un yıldız yaratma sisteminin fesatçılığını ve ihtiyatını tatmışlardı. Şimdi, Ledger'ın New York'taki apartmanında ölü bulunmasından bir yıl sonra bile, Bentley için onun gittiğine inanmak çok zor geliyor.

22 Ocak'ta – oyuncunun vefatının birinci yıldönümünde- Hollywood bu yılın Akademi Ödülleri adaylarını açıklayacak ve Ledger'in ölümünden sonra The Dark Knight'taki Joker performansı ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı olarak açıklanması sağlamlaşmış durumda. Bu durumun bir işareti, Entertainment Weekly'nin Ledger'ın onlarca arkadaşına ve yakınına ulaşması- çoğu şimdiye kadar onun ölümü hakkında konuşmayanlar- ve onların ağzından gösterişli fakat hüzünlü bir şekilde sona eren film kariyeri hakkında bir tarihini oluşturmasıdır. Bu yıldızlık yolundaki riskli sularda maceracı içgüdüleriyle gezinen karmaşık aktörün iç yüzünün şaşırtan bir portresini ortaya çıkardı.

1979 yılında, Otomotiv mühendisi bir babanın ve Fransızca öğretmeni bir annenin oğlu olarak, Perth'te doğdu. Bir avuç Avustralya TV şovunda ve bir kısa filmde oynadıktan sonra, 18 yaşında Los Angeles'e taşındı. Fox yapımı Roar'da kılıçlar ve çarıklarla dayanıklılık testi verdikten sonra, 1999 yılında ilk uzun metrajlı filmi, Shakespeare esinli gençlik komedisi 10 Things I Hate About You'da başrol oynadı.

Heath Ledger Heath-Ledger-Roar_l

Donna Morong, 10 Things kasting yönetmeni: "Heath hayat doluydu. İnanılmazdı. Sigarasını içiyor ve üzerinde dar, beyaz kotlarla dolaşıyordu. Bir şakaya hazırlanıyormuşçasına yaramazdı, son sürat yaşıyordu. öyle görünüyordu ki, büyüyor olmak ona son derece rahatsızlık veriyordu."

Gil Junger, 10 Things yönetmeni: "Heath okumalara geldiğinde, o yaşta bir adamda görülmemiş şekilde, etrafına seksüalite yayıyordu. O ayrıldıktan hemen sonra durdum ve şunları söyledim: 'Bayanlar, daha önce hiçbir erkekle yatmak istemedim fakat zorunda kalsaydım, seçeceğim adam bu olurdu. Lütfen onu derhal işe alın.'"

Julia Stiles, 10 Things başrol oyuncusu: "Heath daima çok olgun görünüyordu. Genç idollerin hepsine karşı muhalif bir tavrı olduğunu hissediyordum. 10 Things'in fazlasıyla cevher barındırdığını fakat bu tür filmlerde oynamaya devam ederse, romantik gençlik komedilerinde sıkışıp kalacağını sezinlediğini düşünüyorum."

Heath Ledger 10-Things-i-hate_l

Junger: "Şöyle demiştim: 'Heath, bu film sana geldiğinde hayatın sonsuza kadar değişecek. Büyük bir film yıldızı olacaksın.' 'O halde bunu yapabildiğimiz kadar iyi şekilde yapalım ve neler olacağını birlikte görelim.' 19 yaşında çoğu genç şöyle cevap verirdi: 'Vay canına, bana hemen yeni bir araba getir!'"

Alexander: "10 Things'ten sonra Heath ne kadar gençlik filmi varsa teklif aldı. Her stüdyo onu 'kızın kalbini kazanan' lisenin popüler çocuğu olarak oynatmak istiyordu. İçinde para olsun ya da olmasın, tüm fırsatların geçip gitmesine izin verdi. 'Yaptığım işlerin kalitesini yükseltmeyi gerçekten istiyorum ve bunun için çabalayacağım.'"

10 Things'in mütevazi başarısından sonra Heath, Mel Gibson'un Bağımsızlık Savaşı destanı The Patriot'a sanatçının oğlu rolünde dahil oldu. 113 milyon dolar kazanan yapım, Heath'e ilk büyük başrolünü getirdi: Bir Ortaçağ filmi olan A Knight's Tale.

Mel Gibson, The Patriot başrol oyuncusu: "The Patriot seçmeleri epey zorluydu fakat onda kendine özgü bir dürüstlük ve içsellik vardı. Güvenilir ve samimiydi. Çoktan kazanmış olduğu gücün farkında olduğunu sanmıyorum. Kendisini tedirgin durumlara sokuyordu ve sürekli şöyle demek istiyordunuz: 'Ahbap, sakin ol ve sadece kendin gibi davran. Her şey iyi olacak.'"

Todd Black, A Knight's Tale yapımcısı: "A Knight's Tale'in ilk kurgusunu gördüğünüzde, gözlerinizi Heath'ten alamıyordunuz. Yüzünün tamamını bir afişte kullandığımız ilk filmdi. Yeteri kadar tanınmıyordu fakat kumar oynamaya karar vermiştik. Heath ise bu konuda anlaşmaya yanaşmıyordu bile. Utanmıştı! Posterde filmdeki diğer isimlerin yer almasını istiyordu."

Heath Ledger Heath-Ledger-patriot_l

Alexander: "Sony ile pazarlama görüşmesine oturduğumuzda, film için nasıl bir kampanya yürüteceklerinden, bir şehri ve öteki şehri nasıl vuracaklarından, onu dünya turuna çıkarmak istediklerinden bahsettiler. Onu bi rock yıldızı gibi görüyorlardı (He will rock you!). Besbelli bu bir fırsattı fakat Heath bir parça baskı hissediyordu. Ölmekten korkuyordu. Toplantıdan yürüyerek çıktı ve banyoya koştu. Çok çabuk yükselerek putlaştırılmaktan ve gidecek hiçbir yerinin kalmamasından korkuyordu. O anda kariyeri için ne istediğini anlayacak kadar olgun olmadığını düşünüyorum. Bu, ona doğru gelmiyordu."

A Knight's Tale 53 milyon dolar kazandı ve Heath'e Spider-man için başrol teklifi getirdi. Fakat aktör vites büyüterek, Louisiana'da çekilen bağımsız drama Monster Ball'daki intihara meyilli hapishane gardiyanı rolü gibi, ciddi aktörlük denemelerine soyundu.

Alexander: "Sony bana kendilerini ziyaret edip Spider-man senaryosunu okumam teklifinde bulundu. Film bayağı havalı gözüküyordu fakat Heath'e konuyu açar açmaz 'Bu bana göre değil. Bir başkasını hayalinden uzaklaştırmış olurum.' yanıtını aldım. Asla kararlarında tereddüt etmedi yahut 'keşke'leri olmadı. Bu inanılmazdı, çünkü ben kesinlikle ederdim!"

Marc Forster, Monster's Ball yönetmeni: "Senaryoyu okuduğunda 'Bak, bu karaktere bürünebilirim. Onu tamamıyla anladım. Orada, hayal kırıklığı içinde, dünyasında nefes alabilirim.' dedi. Farklı bir şeyler yapmak istiyordu ve onun omuzlarına yüklenmemiş bir film arıyordu. Söylediği bir şey şuydu: 'Filmin tanıtımının bir parçası olmayacağım. Sadece gelip oyunculuğa odaklanacağım.'"

Alexander: "Monster's Ball onun için kesinlikle üst sıklet bir tecrübeydi. Bu filmden sonra stüdyolar ona farklı bir gözle bakmaya başladılar. Bu onu poster çocuğu olmaktan baş aktörlüğün aydınlık dünyasına taşıdı." __________________

2004, Heath'in kariyerinin gişe ve kritikler bazında yavaşladığı bir yıldı. Dönem epiği Four Feathers, Avustralya yapımı western Ned Kelly ve korku filmi The Order, bu sene görev aldığı yapımlar oldu.

Alexander: "Heath sancı çekiyordu, ne ileriye gidiyor, ne de geriye düşüyordu- tek gereken birazcık itme!- Daha fazla tecrübe kazanıyor, ancak filmler iş yapmıyordu.kariyerinin aşağı doğru düşüşüne ağlamaktan vazgeçip, onu yeniden inşa edeceğini söylüyordu."

Bentley: "Kendine yetenekli bir aktör olma konusunda yeterince kredi vermedi. Nelere sahip olduğunu bilmiyordu, bu nedenle kendisine önerilenlerden keyif almaya karar verdi. Ona açıklamak istedim: 'Lütfen ayağa kalk ve ne kadar büyük olduğunu gör'. Hiçbir zaman klasik bir çalışma yapmadı,onun kredisinin fazla olduğunu hissettirecek kimsesi yoktu. Dinlediği tek ses, kendi iç eleştirisiydi, çünkü en yükseği oydu."

Alexander: "Heath genellikle yaptığı her filmden vazgeçmişti. Onu ancak idare edecekler hakkında düşünmeye ve bazı şeylere evet demeye başlamıştı. Giderdi, oynar ve haftalar sonra görüştüğümüzde, 'kaptım, kafamda şekillendirdim', derdi."

Heath Ledger Heath-Ledger-fourfeathers_l

Gibson: "Arada bir takılıyor ya da sohbet ediyorduk ve birkaç kez benden tavsiye istedi. Her seferinde söylediğim 'kendi yolunu izle ahbap. beni dinleme. şu ana dek çok iyi işler çıkardın. ben geçmişte sık sık hatalı tercihler yaptım' oldu.

2005 yılında fantastik yapım The Brothers Grimm, cılız gişesine rağmen, Matt Damon karşısında Heath'e nefes kesici bir yaratıcılık imkanı sunuyordu. O yıl oynadığı bir başka aşırı duyarlı karakter, The Lords of Dogtown'da, yardımcı rolde, '70lerin skateboard gurusu, Skip Englom oldu.

Terry Gilliam, The Brothers Grimm yönetmeni: "Sinematografçı Nicola Pecorini The Order üzerinde çalışırken beni aradı ve şunları söyledi: 'Bu çocuk olağanüstü. Korkusuz.' Los Angeles'e gittim ve Heath ile bizzat tanıştım. Onu hemen sevdim. İnanılmaz bir enerjisi vardı ama aynı zamanda gergin ve kırılgandı da. Johnny Depp gerçekten hayran olduğu isimlerden biriydi. İkisini Toronto Film Festivali'nde buluşturdum. Johnny bu buluşmadan çok keyif aldı. Starttan itibaren "oh, o adam mı? ona dikkat edin!' der gibiydi."

Catherine Hardwicke, The Lords of Dogtown yönetmeni: "Heath'in Dogtown'u istediğini duyduğumda şok oldum. Gerçek Skip çok acayip bir karakterdi. Düşüncem Philip Seymour Hoffman'ı role getirmekti. Heath benimle buluşmaya geldiğinde son derece utangaçtı. Şapkasını aşağı çekmişti, bu adam bu haliyle bir evsize daha fazla benzeyebilir miydi? Bu hayatta kalma mekanizmasıydı, pasaklı, gizlenmeye çalışan, herkesin beklentilerinin karşısında duran... Bana Avustralya'dan, sörften ve skateboard'dan söz etti ve 'hayır' diyemeyeceğimi düşündüm."

Bu noktada Ledger çekici kişiliği ve eğlenceye olan bastırılamaz iştahı ile ün kazanmıştı.

Heath Ledger Naomi-Watts_l

Black: "Heath Fareli Köyün Kavalcısı'ydı. Eğer üzgünseniz hemen gelir sizinle ilgilenirdi. Eğer mutluysanız, dans ederek, konuşarak ve gülerek sizi daha da mutlu hale getirirdi. Korku, ruhuna giremiyordu. Aklında ne varsa onu söylüyordu. Eğer sizden hoşlanmamışsa, bunu bilirdiniz. Sizden hoşlanmışsa, bunu yine bilirdiniz."

Hardwicke: "Dogtown'un genelinde Heath'in karakteri içkili ya da uçmuştu. Bu her gün üstesinden gelmesi gereken bir durumdu. Onu çoğu zaman içki içmesi gereken sahnelerde gerçek bira isterken buluyordum, sahtesini istemiyordu. Bunun endişe edilecek bir durum olup olmadığını düşündüm, diğer aktörlere göre durum öyleydi. Sete bitkin halde geliyor ve tek replik dahi söyleyemiyorlardı. Heath için bu bir sorun değildi, fakat asla ne olacağını bilemezdiniz. Bir sahnede karakteri partide kendini kaybediyordu. Çatıya çıktı ve düşüp kendini öldürecek mi veya sörf tahtasını birinin üzerine mi fırlatacak -veya başka bir şey-, ne yapacağını kestiremedik. Herkes yarı dehşet içindeydi. Tam anlamıyla dua ediyordum. Heath çatının kenarından sarkıyordu. "Biri arkasına geçsin ve gerekirse ayaklarından tutsun, biri de aşağı koşsun" diyecek gibiydim. Filmde böyle hissediyordunuz. Ne kadar ileri gideceğini bilemezdiniz."

Gilliam: "Epey yaşlı bir ruhu vardı. Prag'da Grimm'i çekerken tek geceliğine bir çingene grubunu görmeye gittik. Her nasılsa konu onun yaşına geldi. Matt (Damon) 32 yaşındaydı, ben Heath'in de o yaşta veya daha olgun olduğunu hissediyordum. '24 yaşındayım' dedi. 'Nasıl? Bu imkansız!' Ancak geçmiş yüzyıllardaki yaşamınızdan edinebileceğiniz bir tür bilgeliğe sahipti. Konuştuğu şeyler -kitaplar, fikirler- asla 24 yaşında birinin bahsedeceği şeyler değildi."

Bentley: "Heath yüksek bir müzik zevkine sahipti. Daima sabahın beşinde ne çalacağını bilirdi: Neil Young'dan Old Man. Bunun için doğru anı bekler ve şarkıyı çaktırmadan başlatırdı."

Heath Ledger Ang-lee-brokeback_l

2005'te Heath bir aktörün seçebileceği en riskli tercihlerden birini barındıran, eşcinsel kovboy Ennis del Mar rolünde, Ang Lee'nin Brokeback Mountain'inde, Jake Gyllenhaal'ın karşısına çıktı.

Diana Ossana, Brokeback Mountain senaristi: "Steve Alexander'ı aradım ve şunları söyledim: 'Çabuk senaryoyu Heath'e getir.' Heath daha sonradan sevgilisi olacak Naomi Watts ile birlikte New York'taydı. Avustralya'ya döndüler ve ikisi de senaryoyu okudu. Heath'le buluştuğumda bana senaryoyu okuduktan sonra Naomi'nin yatakta zıpladığını ve 'bunu yapabilirsin! hayal edecemeyeceğin şeyleri bir şekilde sana geri verecek!' dediğini söyledi."

James Schamus, Brokeback Mountain yapımcısı: "Heath, senaristlerin (Larry McMurtry ve Diana Ossana) Ennis karakterini yazarken referans aldıkları kişilerden biriydi. Bu parçanın Heath'te olduğunu biliyordunuz. Tek sorun, Ang Lee'nin onu dahil edip etmeyeceğiydi. İkisi buluştuğunda o eğlenceli sohbetlerden biri gerçekleşti. Ang'ın tek istediği 45 dakika boyunca gözlerini dikip O'na bakmaktı. Bir şey söylemesine gerek yoktu, onun ne söylediği de umrunda değildi. Heath' ayrıldığı anda 'tamam, harika. oldu.' der gibiydi."
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Salı Ocak 18, 2011 6:26 pm

Hardwicke: "Heath 'eşcinsel bir kovboyu oynayabilirim' dedi. Sonrasındaki her gün birinden yeni bir şaka duyuyordunuz. Bunun harika olacağını ve onun buna muktedir olduğunu biliyordunuz. Tek korkum bunu vücuda getirmekti: 'Ne düşünmüştüm? Buna gerçekten razı mıydım?"

Bentley: "Brokeback için teklif aldığımda, yönetmen koltuğunda Gus Van Sant vardı. İlgileniyordum fakat görüşememiştik. Daha sonra Heath getirdi ve onunla bir süre dalga geçtim. 'Biliyorsun ki hayatının kalan kısmında eşcinsel bir kovboy olacaksın' dedim. Bu onu korkuttu. Eşcinsel değildi, bir nebze de karşıydı. Fakat bu sorunu atlattık, bunu ne şekilde başardığını bilmiyorum. Heath bunu arkasında bırakmayı başardı."

Gilliam: "Brokeback boyunca Heath'ten telefonlar aldım, mutlu değildi. Yalnız ve izole olmuş hissediyordu. Grimm'de ona verdiğimiz samimiyeti ve desteği bulamadığını zannediyorum. Her ne yaptıysa, bu onun olağanüstü bir performans çıkarmasını sağladı."

Heath Ledger Michelle-Williams_l

Schamus: "Rol dağılımı, provalar ve ön prödüksiyon boyunca Ang hareketliydi ve işini biliyordu: "Action" dediği andan itibaren aktörler kendilerini teslim ediyordu. Şartlar buydu ve oyuncular için zorluydu. Oyunculara bağırmadı ya da onları aşağılamadı, fakat epey çetin bir süreçti. Heath zorlu günler geçirdi. Katlandığı acıyı hissedebiliyordunuz."

Rodrigo Prieto, Brokeback Mountain'in görüntü yönetmeni: "Heath, gösterişli ve etrafta şakalar yapıp duran Jake ile karşılaştırılmaktan bir nebze huzursuzdu. Duygusal sahneler vardı ve Heath işini doğru yapmak için çabalıyordu. Kolay olmadı. Bana kalırsa bir aktör olarak güvensizlik duyuyordu. Bir sahnede Greyhound istasyonunda kendisine doğru gelen ve ağlamaya başlayan kızı gördüğünü hatırlıyorum. Her çekimde kız kolayca ağlıyordu. Kızın gereken duyguyu bulmada bir problemi yoktu. Heath bana baktı ve şöyle dedi: 'Ona öyle imreniyorum ki!'"

Brokeback'in Kanada setinde Ledger -Naomi Watts'tan henüz ayrılmıştı- filmde karısı rolünde oynayan Michelle Williams ile yakınlaşmaya başladı.

Schamus: "Hatırlıyorum, Michelle ortaya çıktığında Heath ile üçümüz akşam yemeği yemiştik. O zaman ne olacağı hakkında ortada hiçbir belirti yoktu. Fakat birkaç hafta sonra gerçekler meydana çıkmıştı. İnsanlar kendi aralarında neler keşfettiklerini paylaşmak hususunda kendilerini ayrıcalıklı hissederlerdi. Bu büyük bir halk tiyatrosu değildi. Gösterişsiz fakat herkesin hoşuna gidecek bir tür hediye gibiydi."

Heath Ledger Heath-Ledger-Ned-Kelly_l

Prieto: "Heath ile Michelle arasında tepeden kızakla kayıp düştükleri ve karda oynadıkları bir sahne çekmek istiyorduk. Kızak devrildiğinde Heath Michelle'in kucağına düştü, kızın bacağının incindiğini ve acı çektiğini fark edebiliyorduk. Heath onu avuttu ve iyi olduğundan emin oldu. Hastaneye birlikte gittiler. Bayağı etkilenmiştim. 'Hmm, bir şeyler olabilir' diye düşünüyordum. Birkaç hafta sonra bir çift olduklarını görebiliyordum."

Aralık 2005'te Brokeback Mountain açılışını, çağın ruhunu değiştiren bir fenomen ve Oscar'ı müjdeleyen bir yapım olarak, muazzam bir coşku ile gerçekleştirdi. Onca gürültünün ortasında Heath ve Michelle, yeni (Ekim) doğan kızları Matilda'yı büyütmekle meşguldüler.

Gibson: "Baba olmak sizi değiştirir. Bazılarınıysa değiştirmez. Fakat Heath'te bu işe yaramıştı."

Gilliam: "Brokeback'in reklam süreciyle geçen aylar Heath için oldukça zorlu olmuştu. Çok fazla baskı vardı, Akademi adaylığı ve diğer her şey çok ani gelmişti. Heath buna saygılıydı fakat her anından nefret ettiğini biliyordum. Hepimiz bunu farklı şekillerde kendisinden duyuyorduk. Onun için bu muhtemelen satış kampanyalarından biriydi. Söyleşi ve şovlara katılmaktan nefret ediyordu. Saçma röportajlar yapmaktan nefret ediyordu. Bunların bir aktörin işi olduğunun bilincindeydi. Bu onun canını sıkıyordu çünkü ödül ya da reklam peşinde biriymiş gibi gözükmek istemiyordu."

Hardwicke: "Katıldığı parti ve etkinliklerde Heath oldukça rahatsız görünüyordu. Tokalaşmalar, bitmeyen sohbetler... People's Choice Awards'ta gördüğünüz herkesi Golden Globe'da da görüyordunuz. O asla böyle biri değildi."

Nicola Pecorini, arkadaşı ve The Order ile Imaginarium of Doctor Parnassus'un görüntü yönetmeni: "Heath zaman zaman kaçmak için yardım isterdi: 'Beni 5.15'te arayabilir misin? telefonu kaldırırım ve lanet olası röportajı yarıda keserim.' Bu epey eğlenceliydi, çünkü olgun yaşta bir çocuk gibiydi. Fakat kimi dönem oldukça boğuluyordu: 'Gelip oğlunla oynayabilir miyim?'. Oğlum henüz 10 yaşındaydı, Heath gelirdi ve saatlerce oyuncak askerlerle oynarlardı. Bu onu her şeyden uzaklaştırırdı."

26 yaşında iken Heath En iyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı kazandı. Sadece Philip Seymour Hoffman'a (Capote) kaybedebilirdi. Dönem eğlencesi Casanova'da göründü, eroin draması Candy ve sözde Bob Dylan biyografisi I'm Not There. Bu arada giderek artan bir hevesle müzik klipleri çekmeye başladı, Los Angeles menşeili sanat grubu The Masses ile çalıştı, bir gün gelişmiş senaryoları yönetmeyi ümit ediyordu."

Pecorini: "Heath Oscar'ı alamadığı için oldukça rahatlamıştı. Ertesi gün onu gördüğümde 'üstümden büyük bir yük kalktı' der gibiydi. 'Hiç üzülmüyor musun?' diye sordum, 'Hayır. Bitti! Artık özgürüm!' diye cevap verdi. Eğer kazansaydı, sistemin hayatını ve kariyerini şekillendirmek üzere sunacağı anlaşmalara boyun eğmek zorunda kalacaktı. Derhal onun için önem arz eden bir projeye odaklandı: '60ların İngiliz şarkıcısı Nick Drake hakkında bir film yapmak istiyordu. Bu onun rüyalarından biriydi. Oscarların uzaklaştığı an, 'Şimdi Nick Drake düşüncesine odaklanabiliriz' dedi."

Gilliam: "Oscar adaylığı iyi bir şey değildi. Bunun korkunç bir şey olduğunu düşünüyorum. İyi olmayı cezalandırmaktan ibaret. Brokeback'ten sonraki dönemde Heath nereye gittiğini bilmiyor gibiydi. Bunu imzaladı ve onu aşağı çekmeye başladılar. O yıl Heath için oldukça kafa karıştırıcıydı."

Alexander: "Heath kanımca şöyle düşünüyordu: 'Oscarı kazanması gereken kişi ben değilim, henüz oldukça gencim. Sonrasında beklentileri karşılamak gerekecek. Ben özgür ruhluyum, birilerinin seçtiği projeler üzerinde seçim yapmak ve çabalamak istemiyorum.' Brokeback epey etkileyici bir deneyimdi. Michelle ile tanıştı ve Matilda'ya sahip oldu, performansı kritiklerce göklere çıkarıldı. Bunun ardından ne yapabilirdiniz?"

Heath Ledger Heath-ledger-candy_l

Hardwicke: "Ödüller ve Brokeback için kutlama partileri boyunca bana 'çalışmak istemiyorum. Bir ya da iki yıllığına Michelle ile Hollanda'ya kaçıp bisiklet sürmek istiyorum.' demişti. Bu rüya benliğine işlemişti: Nasıl uzaklaşabilirim? Ruhumu nasıl yenileyebilirim? Fakat iş size bunu yapacak zaman vermiyordu. Çok çaresizdi, herkes ona günlük rutin içinde dünyadaki en müthiş teklifleri öneriyordu."

Prieto: "Heath'i Venedik Film Festivali'nde gördüğümde I'm Not There için oradaydı. Cate Blanchett adına ödülü almıştı. Birlikte çalıştığımız zamanlardan epey farklıydı. Tuhaf giyimliydi. Küçük şortları ve içe, dışa dönen cepleriyle komik bir ceketi vardı. Farklı görünüyordu. Uçmuş gibiydi. Ödülü almaya gittiğinde bunun absürdlüğü hakkında şakalar yaptı. Ödüller, kırmızı halı ve herkesin giyimi hakkında eğleniyor gibiydi. O gün kendi kabuğunda rahatsız bir adamdı."

Ledger'in bir sonraki rolü, Christopher Nolan'ın The Dark Knight'ında psikopat Joker rolünü kabul etmesi, bir yıl sonra gerçekleşecekti. Sonunda büyük bir gişe filminde rol alıyordu.

Charles Roven, The Dark Knight ve Brothers Grimm yapımcısı: "Brokeback'ten sonra herkes Heath'ten bir şeyler yapmasını istedi. Menajeri Joker rolü için arayışa başladığımızı duymuş ve bize Heath'in Brokeback'ten sonra tam tersi bir şeyler yapmak istediğini ve bu fikre bayılacağını söyledi. Chris ve yapımcı Emma Thomas'la birlikte, üçümüz de bunun harika bir fikir olacağına karar verdik. Heath'in filmin büyüklüğünü, tüm reklam kampanyalarının çalışmasına ihtiyaç duyacağımızı kavradığından emindik. Bunun gibi bir film yapıyorsanız derhal muslukları açmanız gerekir. Yüzünüzü bir mağazada oyuncak bebek olarak görmeye hazırlanmalısınız. 'Aman Tanrım! Bunu yapmak zorunda olduğumu bilmiyordum!' dedirtme lüksümüz yoktu. Bunu anlıyordu."

Alexander: "Heath'i arayıp Nolan'ın yeni bir Joker imajı ve karakterle bütünleşebilecek biri arayışında olduğunu söylediğimde, duraksamadı bile. 'Evet, bunu yapacağım! Bana yarın bir oda bul!' Bunun büyük ,eğlencesi bir yaz filmi yapmak için fırsat olduğunu düşünüyordu, benim içinse bu, böyle büyük bir filmde göremeyeceğiniz kadar karanlık ve korkutucu bir karakterin vücut bulmasıydı."

Charles Roven, The Dark Knight ve Brothers Grimm yapımcısı: "Brokeback'ten sonra herkes Heath'ten bir şeyler yapmasını istedi. Menajeri Joker rolü için arayışa başladığımızı duymuş ve bize Heath'in Brokeback'ten sonra tam tersi bir şeyler yapmak istediğini ve bu fikre bayılacağını söyledi. Chris ve yapımcı Emma Thomas'la birlikte, üçümüz de bunun harika bir fikir olacağına karar verdik. Heath'in filmin büyüklüğünü, tüm reklam kampanyalarının çalışmasına ihtiyaç duyacağımızı kavradığından emindik. Bunun gibi bir film yapıyorsanız derhal muslukları açmanız gerekir. Yüzünüzü bir mağazada oyuncak bebek olarak görmeye hazırlanmalısınız. 'Aman Tanrım! Bunu yapmak zorunda olduğumu bilmiyordum!' dedirtme lüksümüz yoktu. Bunu anlıyordu."

Alexander: "Heath'i arayıp Nolan'ın yeni bir Joker imajı ve karakterle bütünleşebilecek biri arayışında olduğunu söylediğimde, duraksamadı bile. 'Evet, bunu yapacağım! Bana yarın bir oda bul!' Bunun büyük ,eğlencesi bir yaz filmi yapmak için fırsat olduğunu düşünüyordu, benim içinse bu, böyle büyük bir filmde göremeyeceğiniz kadar karanlık ve korkutucu bir karakterin vücut bulmasıydı."

Pecorini: "Heath The Dark Knight'ın onu uzun bir süre pazardan uzak tutacağını biliyordu ve buna bayılmıştı. Ana akım sinemaya geri dönmüştü, kaçmaya çabalıyordu, bu ona diğer her şeyden uzaklaşma şansı vermişti."

Alexander: "Heath bana şakadan eziyet etmeye bayılıyordu. 'The Dark Knight'tan sonra ortadan yok olacağım' diyordu. Bu filmin şahane bir fırsat olduğunu biliyordu ve onun şahane bir yönetmenle çalışmasını sağlamıştım. O ise ortadan kaybolmak istiyordu."

Gary Oldman, The Dark Knight yardımcı oyuncusu: "Kadroya baktığımda kaşımı kaldırdım ve 'bu nasıl olacak merak ediyorum' dedim. Fakat sete onunla birlikte geldiğinizde tüm endişeleriniz yok oluyordu. Heath ile bir avuç sahnemizin ilk ayağı Londra'da çekiliyordu. Bir arkadaşımı aradım ve bana 'Heath nasıl?' diye sordu. 'Nefes kesici. Hayretler içinde bırakacak'. Size onunla henüz beş dakika karşılıklı oynadığımı söyleyebilirim."

Emma Thomas, The Dark Knight yapımcısı: "Heath'in makyaj ve gardrop testlerine başladığı an, gerçekten özel bir şeyler ortaya çıkacağını anladık. Pembe hemşire kıyafetini ve Joker'in çoraplarını üzerine geçirdiği anı hatırlıyorum, bu onun yürüyüşünü tamamen değiştirdi. En baştan beri insanlar bunun Oscarlık bir performans olduğunu konuşmaya başlamışlardı."

Heath Ledger Joker-Dark-Knight_l

Pecorini: "Bana ilk Joker makyaj testi için geldiğinde 'lanet olsun dostum, seni kovacaklar!' dedim. 'Belki, fakat bu oynayabilmem için tek yol.' Film stüdyoları risk almaktan korkarlar. Heath ise bunun tam tersiydi. Sürekli zorladı, zorladı ve zorladı. Sınırları zorlamak onun doğasında vardı."

Gilliam: "Heath Joker performansıyla heyecan yaratıyordu. 'Daha önce içimde olduğuna inanmadığım şeyleri yapabilirim' diyordu. Gary Oldman ve Aaron Eckhart gibi büyük aktörlerle çalışıyordu ve şöyle diyordu 'sahnelere giriyorum ve bana hiçbir şey yapamıyorlar!' Kıkırdıyordu, zapt edilemez bir karakter yaratmıştı. Onu dövebilirler, ona vurabilirlerdi, fakat bir şeyi değiştiremezlerdi, çünkü tamamen kaçıktı. Bu onu serbest bırakmış ve hiç şüphesiz Brokeback'ten sonra dışarı çıkmasını sağlamıştı. 'Haydi yapalım. Haydi uçalım.' Ve uçtu."

Roven: "Heath'i The Dark Knight'ın ilk 6 dakikasında gördüğümde, banka soygunu sekansı, Londra'da bir iMAX gösterimindeydim. 'bunu görmelisin. kendini Joker olarak henüz görmedin!'. İzledi ve resmen beyni uçtu! Çok heyecanlanmıştı fakat gülüyordu. 'Bunu tekrar izlemek istiyorum!' dedi. iMAX'ta bunu yapmak kolay değildi fakat 15 dakika sonra sahneyi ona tekrar gösterdik. Bu, onu son gördüğüm andı."

2007 sonunda Ledger, Gilliam'ın bir sonraki filmi The Imaginarium of Doctor Parnassus'un yapımına katıldı. Yoğun bir stres vardı, Williams ile olan birlikteliği noktalanmıştı. Ledger had safhada uykusuzluk problemlerinden yakınır olmaya başlamıştı.

Hardwicke: "Altında olduğu baskılar, ailesi, kızı ve diğer her şey, onda yoğun bir stres yaratıyordu. Sizi boğan, çeken, baştan çıkaran ve bir taraftan diğerine, ileri-geri savuran bu okyanusta kim hayatta kalabilir ki? Açıkça, pek çok kimse kalamazdı."

Gilliam: "Pek çoğumuz, Heath'e yakın olanlar, neler olup bittiğinin farkındaydık ve bu en hoş deneyimlerinizden biri değildi. Kızına takıntılıydı. Tüm düşüncelerinin merkezini o almıştı. Onu Londra'daki evime getirmek istiyordu. İşte Heath, Akademi Ödülü adayı, kızını kaptığı gibi sırt çantasına sıkıştırmış, metroda sekerek evime geliyor. Kimse onun Heath Ledger olduğunu düşünmezdi. Sadece çocuklu bir adamdı."

Heath Ledger Venice-Festival_l

Pecorini: "Ayrılık, her ne olursa olsun, ortada bir çocuk varken oldukça acı veriyordu. ve Heath kendine karşı her zaman oldukça acımasızdı. Onun eğilimi daima 'Neyi yanlış yaptım?' diye sorgulamaktan geçiyordu. Gerçekten kan kaybediyordu. Eminim ki uyku problemlerinin işle ve Matilda ile Michelle'e dair tüm şeylerle hiçbir ilgisi yoktu."

Oldman: "Konuşmalarımızın çoğu aile üzerineydi. Öyle düşünüyorum ki, geçmişte ben de bekar bir baba olduğum için, bir parça beynime girmeye çalışıyordu. Onu son gördüğümde bana, Matilda ile zaman geçirmek üzere, ileriye baktığını söylemişti."

Gilliam: "Uykusuzluk onu esir almıştı. Sabah geldiğinde darmadağın oluyordu. 'Yavaştan alalım çünkü bitkin görünüyorsun' derdim. O ise: 'Haydi yapalım'. Bir şeyi fırlatıp diğerine bürünebiliyordu. Günün sonunda bu değişim onda ilahi bir huzur yaratıyordu. İş onu her gün zorluyordu. Buna yeteri kadar dayanıklı değildi."

Pecorini: "Yıl sonunda Heath'in zatürree olduğuna ikna olmuştum. Gitmek istememesine rağmen, onu doktora görünmeye zorladım. Doktor 'Evet, sende zatürre başlangıcı var. Antibiyotik alıp evde dinlenirsen daha iyi olacaksın' dedi. Antibiyotikleri aldı fakat eve gidip uyumayı reddetti. Ve o gece en iyi performanslarından birini -benim gördüklerimin en iyisi- çıkardı. Çoğunlukla sinirliydi."

Ocak 2008'de Ledger, Parnassus'un film çekimi için New York'a hareket etti. 22 Ocak'ta SoHo'daki dairesinde ölü bulundu. Hemen yüksek dozda uyuşturucudan öldüğü dedikoduları yayıldı, fakat otopsi sonucu yasal ağrı kesicilerin, anti depresanların ve uyku ilaçlarının karıştırılarak (toksik kombinasyon) kazara ölüme sebep verdiğini ortaya çıkardı.

Gilliam: "Vancouver'deydim ve bilgisayarda BBC'nin web sitesi yayın yapıyordu. 'Heath Ledger ölü bulundu.' 'Lanet olasıca Warner Bros'un Joker reklamlarından biri!' dedim. Bilgisayara haberin değişeceğini düşünerek sürekli baktık. Fakat değişmedi ve orada öylece durdu."

Hardwicke: "Twilight çekimleri için araştırma yapmak üzere, Oregon'da, bir karavandaydım. Telefonum çaldı. Sonrasına yerde ağlıyordum. En azından, ağaçlarla ve yeşilliklerle dolu güzel bir diyarda, onun ruhuyla temas kurmaya çalışıyordum."

Schamus: "Kennedy vurulduğunda neredeydin?" günlerinden biriydi. Jake'i aradım ve telefonda ağladım."

Oldman: "Tanrıya isyan ettiğim anlardan biriydi. Heath'i sigara içerken gördüğümü bile hatırlamıyorum. Tam bir şoktu."

Gilliam: "Onu uyuşturucuyla ilişkilendirmek için epey uğraştılar fakat Heath olabildiğince temizdi. Haplardan olduğunu biliyorduk. Sigarayı bırakmıştı. Marihuana hayatında uzun süredir yoktu, sadece bir süreliğine keyif almıştı. İçki içmiyordu. Bedeni bir yıldan beridir kendini temizlemişti."

Pecorini: "Temiz kalmaya özen gösteriyordu, bu tamamen afallatıcıydı. Kırık kalpten öldüğünü düşünüyordum. Bunun kulağa romantik geldiğini biliyorum, fakat oldukça trajik. Onu bunun öldürdüğünü düşünüyorum."

Heath Ledger Last-look-heath-ledger_l

Parnasus'un kendi kısmını yarıladığında Heath'in ani ölümü filmi yarıda bıraktı. Gilliam, Ledger'in karakterinden kalan boşluğu doldurmak için Johnny depp, Jude Law ve Colin Farrell'i filme dahil etti. Bu esnada Warner Bros the Dark Knight'ı tamamlamış ve pazarlamasına başlamıştı. 18 Temmuzda film 158 milyon dolarla açılış yaptı. Onu dünya çapında 1 milyar dolarlık hasılat ve Ledger'in Oscar alması için düzenlenen kampanyalar izledi. Halen, arkadaşları, ailesi, hayranları ve sinema dünyası, onun ölümünün şokunu ve üzüntüsünü üzerinden atabilmiş değil.

Gilliam: "Benim için bu dükkanı kapatıp gitmek demekti, Heath'siz bu projeye devam etmek istemiyordum. Merkezde o vardı ve oldukça önemliydi. Herkes başımı yiyordu: 'Hayır, Heath için devam etmelisin. O, bu filmin tamamlandığını görmek isterdi.' Birden uçuk bir karar aldık: 'Onun rolüne 3 aktör birden getirsek ne olur?' İlk aradığım Johnny'di. 'Heath'in bölümünü bitirmemize yardımcı olur musun?' 'Tamam, orada olacağım'. Jude ve Colin ile de aynı diyalog yaşandı. Bunun işe yarayacağından emin değildim. Yapacak başka ne vardı bilmiyordum, kumar oynadım ve bunu yaptık. Heath'in rolünün yok olmaması gerektiğine karar vermiştim."

Alexander: "Bir sonraki hamlemizin ne olacağına dair inanılmaz kariyer planlarımız vardı. Öldüğü günün ertesinde Steven Spielberg ile görüşmesi vardı, fikir Chicago 7'ye dair bir filmde Tom Hayden rolünü oynamaktı. İkinci kez gözden geçiren veya düşünen adamlardan değildi. The Dark Knight'taki, sallanırken Batman'e "sen ve ben bunu sonsuza kadar yapabiliriz" dediği an, gerçekten üzücü bir andı. Devam filmi kesinlikle gerçekleşecekti. Onun ruhunun azapta olduğunu veya kendini geliştiremeyen bir metod oyuncusu olarak yazıldığını okuyunca utandım çünkü o bu karanlık karakteri oynayabilirdi. Bu doğru değildi."

Bentley: "Keşke ilaçlarla neler olup bitiğini bilebilseydim. Ona bunların faydası olmadığını ve asla karıştırmaması gerektiğini söyleyebilirdim. Bence ne yaptığını bilmiyordu. Eninde sonunda beni dinlemek zorunda kalacaktı, bunu hissediyorum. Cenazeye gitmedim, Heath'in buna güldüğünü biliyorum. Yüzünde o gülümseme ile omuzlarını silkecekti."

Pecorini: "Anma törenine gittiğimizde, Heath ile alakası olmayan insanların oraya doluştuğunu gördüm. Çoğu onu hor gören insanlardı, orada bulunmalarının bir anlamı yoktu. Ailesinin 'Hollywood Cemiyeti'ne 'hoşçakal' demek için bir fırsat tanıdığını anladım. Fakat size söylüyorum, o odada bulunanların %85'i, orada bulunmayı hak etmiyordu. Bu, benim için rahatsızlık vericiydi."

Oldman: "Eğer Heath Oscar adaylığı kazanırsa, size şu tabloyu çizebilirim: 'Bulunduğu yerden aşağıya bakacak ve şunu söyleyecek: "FUCK!"

Pecorini: "Oscar adaylığı üzerine Heath ile şakalaşırken, 'bu sefer onlara zor anlar yaşatacağım, röportaj için ağlayacaklar' demişti. Çok özel bir şeyler ortaya koyduğunu biliyordu. Fakat, dedi... 'bu sefer dansı ben yöneteceğim." (editörün notu: cümledeki 'fakat' ibaresi, üstü çizilmese de, Heath'in kontrol edilmeye ve yönlendirmeye olan tepkisini ortaya koyuyor: 'Bu sefer benim kurallarımla oynayacağız.')

Gilliam: "Şu anda Parnassus'u kurguluyoruz,her gün Heath ile beraber çalışıyor gibi hissediyorum. Gayet iyi görünüyor, en azından benim henüz alışamadığım dünyada. Hiç mantıklı gelmiyor. Günler geçiyor ve düşünüyorum, O her an geri dönebilir..."
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Salı Ocak 18, 2011 7:02 pm

Heath Ledger Avatar106424_30
    Heath Ledger Thejoker3cy0Heath Ledger Thejoker1cf1Heath Ledger Thejoker2hm0
    Heath Ledger Thejoker5wn6Heath Ledger Thejoker4km4Heath Ledger Thejoker6sv6
    Heath Ledger Thejoker10kq5Heath Ledger Thejoker8tg2Heath Ledger Thejoker9xq4

Heath Ledger Thejoker12nj6Heath Ledger Thejoker13ua9Heath Ledger Thejoker11qs9 Heath Ledger Tvfilm20expressions5cq2

Heath Ledger Zut8gw5 Heath Ledger Tvfilm20expressions5cq2 Heath Ledger Tvfilm20amusedua8 Heath Ledger Tvfilm20ac2sa0
    Heath Ledger Tutorial25sg9 Heath Ledger Togetherparmorecopyqm2 Heath Ledger Togetherparmoredo4 Heath Ledger Thmag019fw6

Heath Ledger Thmag014qm0 Heath Ledger Thmag012cu2 Heath Ledger Thmag006cr5
    Heath Ledger Thmag003uw5 Heath Ledger Thheathmanyuo7 Heath Ledger Sospectacularcopyil0 Heath Ledger Iconatorf662e99489dcf44ov4
    Heath Ledger Iconatord3a51aa203c59c9ae3 Heath Ledger Iconatora5094f1a138071esg3 Heath Ledger Iconator67905f1c944116egk7 Heath Ledger Iconator1f2946ec48bc9f8rq5 Heath Ledger Heath41og4 Heath Ledger Heath40gj7 Heath Ledger Heath39lj2
    Heath Ledger Heath38oj3 Heath Ledger Heath37oz3 Heath Ledger 16658308aa6 Heath Ledger 16539742na8 __________________

Heath Ledger Hl33vh

Heath Ledger Normal041901akt002ug3

Heath Ledger Normal041901akt005xu5

Heath Ledger Normal041901akt012kk9

Heath Ledger 111501jagger013bt7

Heath Ledger 111501jagger014zx5
    tatlı mısın sen ya Heath Ledger 829746

Heath Ledger Couchsmilefv6

Heath Ledger Handonheadot1

Heath Ledger Couchlookir3
    Heath Ledger Leathersofa002jz4

Heath Ledger Heathtribute2009om0
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Salı Ocak 18, 2011 7:10 pm

Heath Ledger Heath11mi4Heath Ledger Heath12qa7Heath Ledger Heath06li9

Heath Ledger Heath16rk7Heath Ledger Heath17su3Heath Ledger Heath07wm9 Heath Ledger Heath10ig4Heath Ledger Heath14wa1Heath Ledger Heath13qi1Heath Ledger Heath18zu4Heath Ledger Heath03ed8Heath Ledger Heath04zn8 Heath Ledger Heath05kk0Heath Ledger Heath08lc8Heath Ledger Heath02qn7Heath Ledger Heath01ho2 Heath Ledger Heath09wt4Heath Ledger Heath15cn3Heath Ledger Heath20eo3Heath Ledger Heath19iy3 Heath Ledger 54569642mf7

Heath Ledger 062bp8

Heath Ledger 015ou4

Heath Ledger 022wl8

Heath Ledger 032dq5

Heath Ledger 042cz8

Heath Ledger 052fl5
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Çarş. Ocak 19, 2011 7:57 pm

Heath Ledger HL-005 Heath Ledger HL-006 Heath Ledger HL-024 Heath Ledger HL-020

Heath Ledger HL-018 Heath Ledger HL-009 Heath Ledger HL-017 Heath Ledger HL-022
    Heath Ledger 100copyvv7

Heath Ledger Joke1pg9

Heath Ledger Ledger004

Heath Ledger Ledger003

Heath Ledger Ledger002

Heath Ledger Ledger009

Heath Ledger Ledger008

Heath Ledger Ledger007

Heath Ledger Ledger006

Heath Ledger Ledger005
    Heath Ledger Ledger014

Heath Ledger Ledger013

Heath Ledger Ledger012

Heath Ledger Ledger011

Heath Ledger Ledger010
    Heath Ledger Ledger019

Heath Ledger Ledger018
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Çarş. Ocak 19, 2011 8:14 pm

Heath Ledger 21kjmdz*Heath Ledger 2po8k8n*Heath Ledger 21jr49g
    Heath Ledger 257iniv*Heath Ledger 35b83yr*Heath Ledger 2ic6ydf

Heath Ledger HEAHT9Heath Ledger HEATH8-1Heath Ledger HEATH7-1Heath Ledger HT
    Heath Ledger HT11Heath Ledger HeathypieHeath Ledger Heath6JHeath Ledger Heee3
    Heath Ledger BamjpgHeath Ledger BlehishjpgHeath Ledger EyejpgHeath Ledger Fencejpg
    Heath Ledger FfHeath Ledger Hea5Heath Ledger BlackjpgHeath Ledger Heath3jpg
    Heath Ledger 79Heath Ledger ForHeath Ledger BreakHeath Ledger Lu

Heath Ledger Janimation1Heath Ledger Janimation2Heath Ledger Janimation3Heath Ledger Janimation4
    Heath Ledger Janimation5Heath Ledger Janimation6
    Heath Ledger Janimation7 Heath Ledger Janimation9 Heath Ledger Janimation10

Heath Ledger 002gs8

Heath Ledger 94827922il3

Heath Ledger 87292670gi9

Heath Ledger 69408859sa0

Heath Ledger Wol_errorResimin büyük hali için tıklayınız. Orjinal boyut 800x521 ve 27KB.
    Heath Ledger 14ys8

Heath Ledger Wol_errorResimin büyük hali için tıklayınız. Orjinal boyut 799x528 ve 29KB.
    Heath Ledger 13ha9
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 5:32 pm

Heath Ledger Anısına: Oyuncunun son Rolling Stone Röportajı: " 'Tamam, ben gidiyorum' demek hoşuma gidiyordu"
    Yüksek dozda uyku hapı aldığından, oyuncu Mary Kate Olsen'ın evindeki yatakta ölü bulunan Brokeback Mountain'ın Oscar'a aday gösterilen yakışıklısı Heath Ledger'ın anısına Rolling Stone, başarılı oyuncunun son röportajını yayınlıyor. Heath Ledger'ın ölümünden duyulan şüphe üzerine otopsiye alınan yıldızın, ölüm nedeninin doğru olup olmadığı ise önümüzdeki günlerde belli olacak...

İşte başına buyruk kovboyun son yolculuğuna çıkmadan önceki son röportajı...

Aktörler yıldız olduklarında bu herkes üzerinde bir baskı oluşturur. Aile üyelerinin telefonu saat kaç olursa olsun çalmaya başlar, paparazziler yeni adreslerini bulur ve biz, geriye kalan sıradan insanlar, hakkında illa bir fikir sahibi olmak durumunda bırakıldığımız yeni bir kişiliğe daha ilgi göstermek zorunda kalırız. 26 yaşındaki Heath Ledger için bu durum çok can sıkıcı. Daha şimdiden kişiliğini evde kilit altında tutmayı öğrenmiş. "Geçmişte" diyor Avustralyalı aktör, "kendimi tutmak için çok uğraştım, tek bir gülümseme için bile" Hem tepeden bakan hem de sokak ağzına yakın bir "commonwealth"(İngiliz Milletler Topluluğu) aksanı ile konuşuyor. "İnsanların gözündeki benâ''e dönüşmek istemedim," diye ekliyor. Bir gün kız arkadaşı Michelle Williams koluna bir şarkı ismi yazmış, "Old Man River." Ledger, tıpkı kazandığı ilk parayı çerçeveleten bir dükkan sahibi gibi, bunu dövme olarak koluna kazıtmış. Hüzünlü bir müzikale ait olan şarkı şu önemli öğüdü içeriyor: "Bir şeyler bilmeli, hiçbir şey söylememeli." Öyleyse geçen yaz, çift Brokeback Mountain'ı Manhattan'ın donuk iş kulelerinden birinde ilk kez izlediklerinde bu onlar için mükemmel olmalıydı; çevrelerinde hiç kimse olmadan, hiçbir yorum duymadan. Ledger filmle ilgili "Akıp gittiğinin, güzel sunulduğunun farkındaydım. Ama iyi mi kötü mü olduğunu anlamadık, ne seyrettiğimizi bilmeden oradan çıktık," diyor.

Filmin bir sahnesinde, şanssız karısını oynayan Williams, bir kapı aralığında Ledger'ı rol arkadaşı Jake Gyllenhall'a sarılırken görür. Yüzünde acı dolu bir ifade belirir: Williams sevdiği adamı hiçbir zaman mutlu edemeyecektir. Ledger izleyicinin bu sahneye nasıl tepki verdiğini bilmek istiyor. Ben nefeslerini tuttuklarını söylüyorum. Ledger "Evet," diyor, "Zavallı karakter. Michelle onu çok iyi oynadı, hele o yüzündeki ifade." Sonra omuz silkiyor, "Ben ne zaman o sahneyi izlesem gülmem geliyor."

Filmden beri aylar geçti. David Letterman, televizyon şovunda eşcinsel bir kovboyu ele veren 10 hareketten bahsetti. Brokeback kültürel bir mesele, taraf tutulması gereken bir film, ulusal bir sohbet konusu haline geldi. Ledger Hollywood'a savruk bir karakter olarak girmişti, şimdi ise zirvedekilere gösterilen türden bir medya ilgisi ile karşı karşıya. Oscar'lar bu sene Brokeback Mountain'a hakiki bir selam gönderdi, Ledger'ı da En İyi Aktör adaylığı ile taçlandırdı. Ledger giderek büyüyor.

Evet, Ennis Del Mar, onu yıldız yapan rol ama üstünü biraz kazırsanız oyuncunun eski yöntemler sayesinde parladığını görüyorsunuz. Robert Redford'un kariyeri de The Way We Were filmindeki rolü üzerine kurulmuştu; sevilmek istemeyen aşk objesi, ulaşılmaya çalışıldıkça kaçan.

Röportajlara karşı yaklaşımı da pek farklı değil. Ledger için muhabirler, içinden geçmesi gereken bir ülkenin sınırlarındaki sadist bekçiler. Geçen ağustos ayında, Avustralyalı bir muhabirin sorularını beğenmediği için canlı yayında oturup portakal soymuştu. Bu yüzden öğle yemeği için New York'da buluşmak istediği zaman, benim kurnazca hareketim onun gibi giyinmek oluyor. Derli toplu bir New York espresso barına şort, tişört ve eski bir ceket ile girdiğimde Ledger'ın gözleri üzerimde geziniyor. "Gazeteci olduğunu tahmin etmezdim," diyor ve ekliyor "Bu da iyi bir şey."
    Tanrı, Ledger'a pazarlanabilir bir görünüm vermiş, (Sean Connery kaşları ve çene kemikleri akla öpücükleri getiren bir ağzı çevreliyor) ama çoğu günler bir benzin varilinin içinde uyanmış gibi görünüyor. Tüm yakışıklı yıldızlarda olan o karışık duygulara sahip. Üstünde BROOKLYN yazan kapüşonlu, fermuarlı bir ceket, siyah küpeler, iki üç günlük sakal, bir kere bile çıkarmadığı siyah gözlükler ve Frankestein botları var.

Ledger bizi bir Avustralya restoranına sokuyor ve birdenbire rahatlıyor, çekici ve esprili oluyor. Performansı hakkında söylenen iyi şeylere sırtını dayamıyor. Bu konuda, "İyi yorumlar duymak insanı rahatlatıyor. Ama aynı yorumları çok kötü filmlerim için de yaptılar," diyor gülerek. İşi konusunda zekice konuşuyor ve genelde aktörler işleri hakkında konuşmaya başladılar mı, fotokopi tamir etmek gibi daha ilginç bir şeyden bahsetmelerini istersiniz. "Bizim yaptığımız şeyde mükemmeliyet diye bir şey yok. Pornolar bizden çok daha mükemmel çünkü onlar gerçekten sevişiyorlar." Yemek yerken pek de titiz değil; ellerini kullanma, geğirme ve özür dileme mevcut. Birlikte olduğumuz süre boyunca muzipçe bir alaycılık içinde. Ve Ledger deli gibi para kazanmasına rağmen, har vurup harman savurmuyor. Hesap geldiğinde cüzdanına uzanıyor; ben ödeyeceğimi söylüyorum. "İyi, çünkü bende sadece iki dolar filan var," diyor. Peki ya bende de para olmasaydı? "İşte o zaman mahvolurduk. Bulaşıkları yıkardık herhalde."

Ledger, para ile büyümemiş. "Veya filmler veya sanatla," diyor. Milyonlarca orta sınıf aileden biriymiş onlarınki: Yarış arabaları tasarlayan bir baba, evi düzene sokmaya çalışan bir anne, birkaç çocuk, problemli bir evlilik. Akşam yemeğinden sonra babası â''insanları nasıl yönetirimâ'' konulu bir Lee Iacocca kitabı açar, annesi ise çareyi Danielle Steel romanlarında bulurmuş. Videoyu açan Ledger, bir Chuck Norris filmi koyarmış. "Delta Force'u kötülemeyeceğim," diyor Ledger "Chuck'ı seviyorum."

Bunlar Batı Avustralya'daki Perth şehrinde oluyormuş. Ledger burayı "Dünya üzerindeki en izole yer," olarak adlandırıyor. Annesiyle babası en sonunda boşandığında 11 yaşındaymış. "Bir hafta kadar birbirleriyle hiç konuşmadılar." Sonra psikiyatrlardan yardım alan, birlikte yemeğe ve tatile çıkan boşanmış bir çift haline gelmişler. Bu boşanmayle Ledger yeni bir yaşam tarzı edinmiş. "Bir evde üç hafta kalıp sonra "Tamam, ben gidiyorum" demek hoşuma gidiyordu. Beni şimdiki bohem hayatıma hazırladı, 11 yaşımdan beri aynı çanta ile seyahat ediyorum gibi hissediyorum."

Babası onun araba yarışçısı hatta bir Michael Schumacher olmasını ,stediği halde o tiyatro bölümünü seçmiş. Kariyerini oyunculuk üzerine kuran ablasının menajeri ile tanışmış ve bir deneme çekimi yapmış. "Oyunculuğun bana daha çok para ve daha çok boş zaman getireceğini keşfettim," diyor, "Aslında pek umurumda falan değildi. Hala genç bir çocuktum sonuçta."

Ledger'ın ilk büyük rolü, Sweat adlı Avustralya dizisindeki eşcinsel bisikletçiymiş. Ve Ledger'ın dünyaca tanınmasını sağlayacak 2001 yapımı A Nights Taleâ''de de bir adamın komiklik olsun diye onu ruhsuz bir şekilde öptüğü bir sahne var.

Sweat dizisini ilk seyrettiğinde 17 yaşında olan Ledger başka türlü bir şok içindeymiş. "Berbat oynuyordum," diyor. Bir süre sonra dizi yayından kaldırılmış. "Yüzümü ellerimin arasına gömüp şöyle düşündüğümü hatırlıyorum, "Her şey bitti"

Bunun üzerine Ledger annesine kendisini rahatlatma misyonunu yüklemiş: " 'Dizide gerçekten berbattım değil mi? Hiç oynayamıyordum, değil mi' diye soruyordum. Annem şöyle cevap verdi: 'Olsun' Dürüstlük en güzel şekliyle ağzından döküldü. 'Hayır canım, harikaydın, seninle gurur duyuyorum' bile demeye gerek duymadı. Annen dışında etrafındaki kimse sana berbat olduğunu söylemez. O bana net bir şekilde "Hayatta yapılabilecek başka şeyler de var' dedi"

Ledger üzüntülü bir şekilde başını sallıyor. "Sanırım bu, film endüstrisindeki pek çok aktörün problemi. Hepimiz harika olduğumuzu düşünüyoruz, biliyor musun? Ve yüzde doksan sekizimiz berbatız. Ve kendimizi geliştirmeden önce bunu fark etmemiz gerekiyor."

Onbirinci sınıfın yarısına doğru Ledger mezuniyet sınavlarına girmiş, "notlarımı aldım, ve oradan s..tirip gittim." (O yaşlarda biraz serseriydim. Otoriteyle bir problemim vardı.) Arabasına eşyalarını yüklemiş ve Sydney'e, Avustralyalılar'ın kaderleri ile karşılaştığı yere doğru 2000 mil yol kat etmiş. Benzin parasını anne ve babasından borç almış ve bir daha onlardan hiçbir şey almamış.

Ledger biraz yürümek istiyor. Bulunduğumuz yer Little Italy. Bir sigara istiyorum; bir yıl önce bırakmak zorunda kaldığını söylüyor. Neden? "Doğru düzgün nefes alamıyordum." Yine de beni bir dükkana götürüyor ve tezgahın önünde özlemle sallanıyor. "Bunları dene," diyor bir sigara markasını işaret ederek. "İçimi çok yumuşak." Daha sonra şehrin küçük parklarından birindeki bir bankta otururken Ledger'a dönüyorum: "Gerçekten içimi yumuşak." Eski bir tiryaki olduğunu belli eden gülümsemesiyle "Öyle, değil mi?" diyor

90'ların sonuna doğru Ledger, Los Angeles'a geliyor. Two Hands adında Avustralya yapımı bir macera filminde oynuyor 13 bölümden sonra yayından kaldırılan Roar adında kılıçlı, şövalyeli bir dizide oynuyor. ("Bayağı onurlu ve Braveheart-vari başladı. Ama rating'ler düşünce yavaş yavaş dizide giyinik kimse kalmamaya başladı. Ben de ''Niye burada dövüşen bir grup tanrının cezası bikinili tip var?" demeye başladım." Kız arkadaşıyla birlikte kalabalık bir evde yaşamaya başlamışlar. Birisi 10 Things I Hate About You'nun senaristini tanıyormuş. Ledger bu filmde 'erkek arkadaş'ı oynamış ve sonrasında gelen bir sürü liseli kabadayı, yalnız, aşık rolünü geri çevirmiş.

1999 yılında, The Patriot'ta Mel Gibson'ın oğlunu oynamak üzere deneme çekimine katıldığında, senaryoyu bırakıp yapımcılara zaman kaybettiklerini söylemiş. "Dünyanın en kötü deneme çekimi oyuncusuyum," diyor "Gerçekten bok gibiyim. Orada deneniyorsunuz ve ben neredeyse bu duruma isyan edecek gibi oluyorum." O günleri hatırlıyor, "Bir filmdeki rolü denemeye girmeden aldım." Bu film, A Knight's Tale"di. Ledger o zamanlar sadece 19 yaşındaydı. Filmin vizyona giriş tarihi yaklaştıkça karnına ağrılar giriyordu. İnsanlar her gün Sunset Bulvarı'ndaki panolarda dev boyutlardaki kafasını görüyorlardı. Resmin altında şöyle yazıyordu: "Sizi sallayacak." "Gerçekten korkmuştum," diye anlatıyor, 'Ya sallayamazsam' diye düşünüyordum."

Ledger'ın heyecanı artarken, ("Neredeyse evden çıkarken bile kriz geçiriyordum.") yapım şirketinin de coşkusu artıyormuş. Yöneticiler önüne sayısız fırsatlar koyuyormuş: Turneler, maaş çizelgesi, daha fazla tanıtım panosu, daha büyük projeler... Ledger'ın Spiderman'ı oynamasını istemişler. Bu, kendisini daha da güvensiz hissetmesine neden olmuş. "Bunu hak ettiğime inanmıyordum," diyor. "Daha nasıl rol yapacağımı bile bilmiyordum." Ledger onları dinleyerek oturmuş. "Kendimi bir şişe kola gibi hissetmeye başladım," diye anlatıyor "Ve çevremde beni popüler bir şişe haline getirmek için pazarlama dolapları dönüyordu. Ve bilirsin, kolanın tadı bok gibidir. Ama her yerde posterleri vardır, o yüzden insanlar satın alır. İşte ben de bok gibi bir tadım varmış ve sebepsiz yere satın alınıyormuşum gibi hissediyordum."

Yöneticiler sunumlarını bitirdikten sonra masadaki tüm kafalar Ledger'a dönmüş. Ledger ayağa kalkmış. "Bana biraz izin verir misiniz lütfen?" Banyoya girmiş, kapıyı kapatmış. "Ve gözyaşlarına boğuldum. "Kahretsin!" diye diye kafamı duvarlara vuruyordum. Tam bir sinir kriziydi."

Ledger'ın zor bir kişi olarak ün salmaya başlaması o zamanlara denk geliyor. "Nasıl rol yapacağım üzerine konsantre oluyordum, nasıl bir satıcı olacağıma değil.... Ajanslar, halkla ilişkilerciler, hepsi "Bir karakter yarat!" derler. Ben kahrolasıca bir karakter yaratmak istemiyorum ama aynı zamanda kendimi de ele vermek istemiyorum. Letterman'ın şovuna çıkıp, "Hey! Bakın çok komik bir esprim var!" demeyince ve dürüst, sinirli, gerçek bir insan gibi oturunca hakkınızda sıkıcı olduğunuz ve minnettar olmadığınız yazılıyor."

O da imajını zedeleyecek roller bulmaya başlamış: The Four Feathers, The Order, Ned Kelly. "Kariyerimden sarışınlığımı çıkardım. Kötü olmak istedim. İyi de olmak istedim. Şöyle düşündüm, 'Şimdi bunu nasıl olmasını istediğim gibi bir kariyer haline getireceğim?'' Eğer hiç izleyici gelmezse?'Güzel. Bu da bana bir ders olacak' diye düşünüyordum...

Bu garip arayış içinde Ledger başarıyı buldu. "Bunun işe yaradığı bir noktaya geldim: Kimse benimle çalışmak istemiyordu." Gülüyor. "Sonunda, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde, kariyerimi hiç kimsenin benimle çalışmak istemeyeceği şekilde sabote ettim."

1997 yılında, Annie Proulx, filme çekilmeye uygun insanların (modern kovboylar) hakkında pek film yapılamayacak bir şeye kalkışmaları (birbirleri ile seks) hakkında bir hikaye yazdı. Peki kim bir eşcinseli oynayacak kadar erkek olabilirdi? "Menajerim bana 'Sanırım sen bu rol için en uygun adamsın' dedi."

Bu basit bir hikaye. Ennis Del Mar, Jack Twist'e aşık olur, daha sonra da 20 yıl boyunca onun sevgisine karşı gelmeye çalışır. Prodüktörler anında Ledger'ı Jack rolüne uygun görürler. O tabii ki "Hayır" der. Ledger anlatıyor, "Çünkü rahatmış gibi davranan Jake'in (Gyllenhall) tersine, Ennis bununla savaşıyordu..." Ne de olsa yıllar boyunca Ledger'ın yaptığı şey Ennis Del Mar'lık değil miydi? Romantizmi çıkarırsanız, Ennis babasının garajından çıktığından beri Ledger'ın oynadığı şeydi.

Film dört ay boyunca Calgary, Alberta'da çekilmiş. Geceleri Ledger, Michelle Williams'a aşık oluyormuş, gündüzleri ise Jake ile olan işine. Sekiz hafta boyunca seks sahneleri gözlerinde büyümüş, yani diğer aktörleri kaçıran motel ve yatakta yuvarlanma görevi.

"En büyük korkum, Jake'i öpmek değildi," diyor Ledger. 10 yıl boyunca doğru zamanı, yani gerçek potansiyelini göstermek için beklemiş. "Mükemmel bir senaryoydu ve Ang Lee de mükemmel bir yönetmendi. Bu yüzden asıl korkum bunu berbat eden kişi olmaktı." Gülüyor. "Ve her şeyi yapmaya hazırdım..."

Aşk sahnelerinde de mi?

Bana sertçe bakıyor. Hem de hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar!

"Oraya çıkıp ilk defa bir adamı s..kmek konusunda mı?" diye soruyor ve devam ediyor "Bak, ben aşkın ne olduğunu biliyorum. Bir kadını nasıl seveceğimi biliyorum ve pek çok kadına aşık oldum, şu anda da dünyanın en güzel kadınına aşığım. Bu yüzden aşkın sınırlarını biliyorum. Sanırım "Çok zordu, gidip kusmak istedim" dememi bekliyorsun ama asıl gerçek şu, o sadece başka bir kişiydi. Bunu derken onu s..kmek istiyorum demek de istemiyorum. İkimiz de sadece karşı cinse ilgi duyuyoruz. Ang bize "Hadi çocuklar keyfini çıkarın. Motor" demedi. Bizim için ayda ilk kez yürümek gibi bir şeydi. Ama bir katır kıçı öpmek gibi de değildi; sonuçta ben ruhu olan başka bir insanı öpüyordum. Ve rol yapmanın sihirli yanlarından biri de inanıp, o inancı kullanmaktır. Çünkü bir saniye için bile inanmayı bırakıp birbirimizin gözlerine Heath ve Jack olarak baksaydık o zaman işte şöyle olabilirdi: "Aman Tanrım!"

İleriye doğru bakıyor, sonra yine bana. "Güneydeki vaizler vardır ya? Birini yakalayıp şöyle derler " 'Sana Tanrı'nın elleri ile dokunuyorum' Ve buna o kadar inanırlar ki, titrerler. İşte inancın gücü budur." Kafasını sallıyor. "Ben İsa'ya falan inanmıyorum ama kendi performansıma inanıyorum. Ve eğer inancın gücünün çağımızın en güçlü şeyi olduğunu anlayabilirsen ve rol yaparken bunu kullanabilirsen o zaman her şeyi yapabilirsin."

Ayağa kalkıyor, saati soruyor. "Kızıma geri dönmeliyim. Yani kızlarıma." Geçen yıl Michelle Williams bir kız doğurdu: Matilda Rose. "Çok ayrı kalmak istemiyorum. Evi temiz tutmalıyım, kızlarımı doyurmalıyım. Görevlerim var." Kaldırımda duran motosikletine doğru yürürken, soruyor, "Kaç sorun kaldı? Belki Brooklyn'e gelirsin bir ara. Birkaç bira alıp yürüyüşe çıkarız."

Haftalar sonra ortaya çıkıyor ki, Ennis-lendim. Arayan soran yok. Böylece bu arada Brokeback Mountain hikayesini yazan Annie Proulx ile konuşuyorum. Pulitzer ödülü kazanan yazar "Heath, karakteri benden daha iyi anladı," diyor. "Ennis'in içine o kadar girdi ki beni korkuttu."

Ve sonra Ang Lee'yi arıyorum. Lee, filmin Ennis doğru seçilmediği takdirde işe yaramayacağını biliyordu: "Filmi o yürütüyor." Prodüksiyon sırasında Lee, aktörün yıldız haline gelmesini izlemiş. "Film yapmak için o kadar çok para harcıyorsun ki... Ve genellikle her şey bir veya iki yüz üzerine kurulu oluyor," diyor Lee. "İzleyici kendisini insan yüzleri ile özdeşleştiriyor. İyi aktörlere ihtiyacın var. Ama ayrıca filmi taşıyacak imaja da ihtiyacın var. İşte bu, film yıldızı. Sanırım Heath her ikisi. Bundan önce emin değildim. Bu filmden sonra umarım insanlar filmlerini onun üzerine kurmak ister."

Sahne arkasındaki romantizmi, Ledger'ın Williams'a aşık olmasını, Lee iyi bir şey olarak görüyor. "Sette onu Jake'e doğru itiyordum ve set dışında diğer yöne doğru bu harika kaçışı buldu." Yönetmen çift ile ilgili mutlu. "Bebekleri bana bakıp duruyor. Michelle genelde insanlara böyle bakmadığını söyledi. Ben de ona 'Belki dünyaya gelmesinin sebebinin ben olduğunu hatırlıyordur' dedim."

Ledger'la yeniden konuştuğumda, telefondayız. Birkaç hafta sonrası. Arkadan başkalarının sesi geliyor. "Evde Michelle'in anne babası var, daha doğrusu Michelle'in annesi ile erkek arkadaşı. Michelle'in kızkardeşi de burada. O yüzden hepimiz deli gibi koşturuyoruz. Yorgun bir babayım anlayacağın."

Telefon bir teselli kaynağı sunuyor. Şimdi Ledger'a eski kız arkadaşlarını sorduğumda kavga çıkarma olasılığı daha az. Bir zamanlar Heather Graham ve Naomi Watts ile çıktı ve ben de herkes gibi bunlarla ilgileniyorum.

Ledger, "Ben bunlar hakkında..." diye söze başlıyor. "Gerçekten Naomi ve Michelle'e saygımdan dolayı geçmişle ilgili konuşmamayı tercih ederim." Buna karşı çıkamıyorum tabii. Bu arada, Ledger, Graham ile bir yıldan az bir süre çıktı. O zamanlar 22 yaşındaydı ve Graham 30â''unu yeni geçmişti. Watts ile neredeyse iki sene beraber oldu; Watts 35, o 25 yaşındaydı. Watts bir muhabire ayrılmalarının üzücü ve kaçınılmaz olduğunu söylemişti: "Sanırım ikimiz de sonsuza kadar birlikte olmayacağımızı biliyorduk."

Ama sonra Ledger, büyük ihtimalle hala Dawson's Creek'teki Jen olarak tanınan 25 yaşındaki Williams ile nasıl tanıştığını ayrıntıları ile anlatmaya başlıyor.

"Dizimize kadar kara batmıştık. Çekim beşinci kere tekrarlanıyordu. Tepeden aşağı kızakla kayıyorduk ve bir yerde düşmemiz ama eğlenmemiz gerekiyordu. Bir anda Michelle çığlık atmaya başladı. Ben de rol yaptığını düşünerek gülmeye başladım. 'Hayır canım acıyor' dedi. Dizini incitmişti ve çekimin geri kalanını neredeyse koltuk değnekleri ile tamamlamak zorunda kaldı." Ledger düşünüyor, "Ve sanırım o andan sonra daima ona bakmam gerektiğini hissettim."

Çocuk yapmak konusunda kesin planları olmamış: "Biz sadece çok derin bir şekilde birbirimizin kollarına düştük. Ve bedenlerimiz bizim adımıza karar verdi. Yani, bunu bir olasılık olarak kabul ettiğin andan itibaren vücudun kaçınılmaz bir şekilde bir düğmeye dokunuyor ve oluyor." Sydney'nin dışında Byron Bay denilen ve sörfçüler ile aydınlanma peşindeki gezginler tarafından tercih edilen bir tatil yöresinde beraber olmuşlar. "Çok romantik," diye anlatıyor. " Çok ruhsal. Orada bir sürü hipi var."

Williams doğum yaptıktan sonra Brooklyn'li komşuları ellerinde güveç kaseleri ile ziyarete gelmeye başlamışlar. Ledger, "Çok tatlılardı'" diyor. "Onlar için koca bir ziyafet hazırladım ve birbirimiz tanımaya çalıştık."

Ledger'a kendi babasının o doğduğunda kaç yaşında olduğunu soruyorum. "Hmm. İyi soru. Babamın da aynı yaşta olduğundan eminim."

Şu anda kariyer kararları beklemede. Bir eroin bağımlısını oynadığı Avustralya yapımı film Candy, nisanda ABD'de gösterime girdi. Peki ya şimdi? "Bir yıl tatilim var," diyor. "Menajerime kalsa hayatımın her gününü çalışarak geçiririm." Oysa o dikkatli. "Bu endüstride, ilgi dalgalar halinde gelir ve gelgit gibidir. Ben de ilk gelen dalgaya atlamak istemiyorum."

Ödül sezonu şimdi sona erdi. Ledger'ın canavar dediği sistem politikayı model alıyor. Kampanyalara çıkmak gerekiyor. Ledger için bu zor bir iş. New York Film Eleştirmenleri'nden En İyi Aktör ödülünü kazanıyor ama ödülü almaya gitmiyor, o sırada Avustralya'da elinde su tabancası varken bir paparazzi resmini çekiyor ve uluslararası haberlere konu oluyor. Her geçen Hollywood haftası bir başka yük haline geliyor. Screen Actors Guild Ödülleri'nde Brokeback'in içeriği ile dalga geçiyormuş gibi gözüken bir konuşma yapıyor. Ama Ledger'ı tanıyorsanız onun bu ödül alma işi ile dalga geçtiğini anlarsınız. Daha sonra Jake Gyllenhaal'ın aday olduğu En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü, George Clooney'nin alması gerektiğini söylüyor. Ledger'ın kötü bir çocuk olduğu hakkında etrafta söylentiler dolaşıyor ve oy verenlerin hoşlanacağı bir tarz değil bu. Ama tüm bunlar itibar kazandırıcı. Bir çok yıldız asi olduklarını, sistemden hoşlanmadıklarını söylüyorlar ve bundan fayda sağlıyorlar. Ledger ise gerçekten kendi gibi olmaktan başka türlü davranamıyor gibi. Hala kendi aptal ve huysuz dürüstlüğünün standartlarına göre oynuyor. Telefonda bana söylediği son şeyi hatırlıyorum: "Bunu anlamak çok zor olmamalı, değil mi? Kendi davranışlarımdan sorumlu olmak istiyorum. Eğer bir resim yapacaksan, renklere ve nasıl boyayacağına sen karar vermek istersin."

Ve bir de öğle yemeğinden kalktığımız an var. 20 yaşındayken Ledger kendini bir gazoz şişesi gibi, pazarlanması gereken bir madde gibi hissetmiş. Ama ayakta dururken Ledger bir şey içmek istiyor. Garson kıza işaret ediyor: "Bir kola alabilir miyim?" Kız kalmadığını söylüyor.

Hep böyle olmaz mı? Sisteme sadece biraz teslim olursun ve yine de restorandan susuz ayrılırsın
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 5:47 pm

Heath Ledger 13030210 Heath Ledger 82927110
    Heath Ledger Thheattttthhhledgerrrrnn9 Heath Ledger Heathledger195037716010gv9 Heath Ledger Thjoker9ze2
    Heath Ledger Le67ee0cb9ef1facaa2ea65hw9 Heath Ledger Th57thedarkknightqi1
    Heath Ledger Heathledger195041316068wr4 Heath Ledger Heathledger195037415968af5

Heath Ledger 11210623gk6 Heath Ledger 11547441pp9 Heath Ledger 11802908sa3 Heath Ledger 12119655qc4
    Heath Ledger 12252794ng1 Heath Ledger 12717686cg8 Heath Ledger 13126888vu7 Heath Ledger 14032764zm4
    Heath Ledger 14189964rr1 Heath Ledger 14204413nz6 Heath Ledger 14530149ov7 Heath Ledger 14969820eh4
    Heath Ledger 14973213ba4 Heath Ledger 15085308hs4 Heath Ledger 15151576hk9 Heath Ledger 15353517rm3
    Heath Ledger 15416975tp5 Heath Ledger 15510507jl7 Heath Ledger 15777475xs5 Heath Ledger 16016395uo0
    Heath Ledger 16116981ng3 Heath Ledger 16161023df3 Heath Ledger 16161023gu5 Heath Ledger 16169317dy2
    Heath Ledger 67456356vw6 Heath Ledger 86786456iv9 Heath Ledger 108844151cm0 Heath Ledger 108844152np2
    Heath Ledger 108844153yy2 Heath Ledger 108844154ic8 Heath Ledger 108844155za3 Heath Ledger 108844156ln1
    Heath Ledger Batman6639kr9 Heath Ledger Batman6718ay7 Heath Ledger Batman6754uj0 Heath Ledger Batman6773bh0
    Heath Ledger Batman6777ta4 Heath Ledger Batman6804rm7 Heath Ledger Batman6844yk9 Heath Ledger Batman6846ed7
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 5:49 pm

Heath Ledger ve Joker Rolü Üzerine Verdiği Röportaj
    Her şeyi söyleyecek kadar açık sözlü müsünüz?
    - (güler) İyi bi zamanda yakaladınız beni.

Herkes sizin bu rolü alırken korkusuz olduğunuzu söylüyor, gerçekten öyle miydiniz?
    - Kesinlikle korktum. Beni korkutan, sanırım, aynı zamanda da heyecanlandırdı; bu yüzden de korkusuz olup olmadığımı bilmiyorum. Fakat kesinlikle cesur bir görüntü ortaya koymam ve bir şeyler planladığıma, değişik bir şeyler planladığıma inanmam gerekti.

Jack Nicholson’ın herhangi bir filmini izlediniz mi?
    - Tabii ki. (güler) Aslında rolü almadan önce defalarca izledim, büyük bir hayranıydım ve Chris’in ilk filmini gördükten sonra anladım ki bir Chris Nolan filmi ile bir Tim Burton filmi arasında çok büyük farklar vardı. Aralarında gerçek ve taze bir betimleme açısından yeterince büyük fark vardı ve Jack’in yaptığı işlerden bir şekilde uzaklaştım.

Nasıl yani?
    - Bilmiyorum, söyleyebilecek özgürlükte değilim.

Karakterinizi nasıl şekillendirdiniz? Karikatür kitaplarıyla mı filmlerle mi yoksa dizilerle mi başladınız?
    - Hepsinden biraz. Londra'da otel odamda oturup, kendimi bir aylığına kilitleyerek küçük bir günlük oluşturup ses kaydı da yaparsam sorunuzu cevaplandırabilirim. (güler) Onu (karakterini) bildiğiniz gibi, bir ruh hastasının bakışıyla, empatisiz ya da ne yaptığı hakkında az bir bilinçle gerçekleştirdim ve eğlenceli olanı da neyi nasıl söyleyeceği ve yapacağı konusunda sınırlarımın olmamasıydı. Bu yüzden de evet, karakterinizin yerine geçmeniz her zaman kişisel bir çalışma mıdır bilmiyorum ama anlatmak gerekirse; karikatür kitapları ve senaryoyu okumak, gözlerimi kapatmak ve bunların üzerinde meditasyon yapmaktı benim yöntemim.

Joker'in arkasındaki adamı görecek miyiz?
    -Bilmiyorum, (güler) gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum, yanlış bir şey söylersem suikaste uğrayacağım gibi bir his var içimde...

Bir önsöz olduğunu biliyoruz, ama içinde tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz
    - Tamam ama ne söylemeye izinli olduğum konusunda emin değilim. (güler)

Tekrar Joker ile ilgili, bir kere bile normal insan olma düşüncesi var mı?
    - Bence, Chris Nolan tarzındaki Batman serisindeki bütün kötülük yapanlar, aslında normal insan, ya da bir zamanlar normal insandı. Tamamen kendi fikir yürütmelerimle ve geçmişine dayanarak söylüyorum, ben de bilmiyorum bir gün ayağımı ağzıma sokar mıyım ama şu anda bu da benim bilmediğim bir sırrım. İlk defa bu konu hakkında konuşmak zorunda kalıyorum ve hiçkimse beni ne söylemem ya da söylememem konusunda hazırlamamıştı. (güler)

Kızınız sizi Joker olarak gördü mü?
    - Hayır, hayır. Sanırım sadece resim olarak gördü.

Korktu mu peki?
    - Kaşlarını çatarak baktı. (güler) Benimle bir bağlantı kurduğunu zannetmiyorum.
    Kostüm giymeniz, görünüşünüz gerçekten karakteri canlandırmanıza yardımcı oldu mu?
    - Evet, filmi çekmeden önce yaptığımız tüm çalışmalardan sonra kostüm giymek pastanın kreması gibi oldu. Maskenin arkasında çalışırken istediğinizi yapma özgürlüğünüz var ve yargılanma ve izlenme korkusundan uzaksınız. Bu yüzden de maske giymek, özgür hissetmem ve denetimsiz olmam için beni güçlendiriyor ve bu özgürlük de beni heyecanlandırıyor.

Bir kötünün düşünme şekline girmeyi nasıl başardınız?
    - Sanırım bu hepimizde biraz var. Bilmiyorum, bir keresinde kendimi aşırı uç düşüncelerle birleştireceğimi düşünüyordum, çiğ et yemek gibi, bunun ağzınızda bırakacağı tat ve gözünüzde canlandırmak beyninizi biraz zorlar, şeytani bir şey olmasa da öyle hissettirir. Sanırım gerisi de kendi araştırmalarınıza ve ruh hastası tanımınıza güvenmek ve onlarla devam etmek. Siz biliyor musunuz? Ben bilmiyorum, bu konu hakkında çok da fazla kafa patlatmıyorum.

Nicholson sizi ilk kez Joker olarak gördüğünde repliklerini unuttuğunu söyledi. Kendinizden bu kadar emin olduğunuz bir an var mıydı oyunculuğunuzda?
    - Bu şekilde bakmadım aslında, bunu duydum ve fragmanda beni de biraz ürküttü ama kendimi o şekilde görmedim.

Filmle ilgili gazeteleri görmediniz hiç?
    - Hayır, gördüm gördüm. Eskiden bakardım ama şimdi zaman kaybı olarak görüyorum. (güler) Eve gidip uyumayı tercih ediyorum (güler)... artık çok geç.
    Christian Bale’in fiziksel durumu nasıl, eskisine göre daha genç ve atletik?
    - Christian film boyunca bir kaç kez dövdü beni (güler). Aslında bir keresinde çeneme yumruk attı.

Gerçekten?
    - Evet, ama hızlı değildi. O tamamen bir centilmen. Omzuma yavaşça vurdu ama tamamen eğlencesine. Ben de hırpalandım ve ezildim, acı çektim, ama hepsi bir tür oyundu.
    -
    Vücut geliştirmeye gerek duyulan bir rol müydü?
    - Hayır (güler) Tanrıya şükür...

Evet, bu iyi bir şey.
    - Evet.

Christian’la olan sahneleriniz hakkında konuşabilir misiniz? Güçlü rakiplersiniz ve Batman ikonu ile aranızda bir elektriklenme olmalı?
    - Hmm, öncelikle Christian’la çalışmak büyük bir onur. Yani kadro muhteşem, kadrodaki herkes çalışmak istediğim, bana bir noktada ilham kaynağı olan kişiler. İnanılmaz bir şekilde de ilk sahnem Gary Oldman’laydı. Sorgu odasından çıkar çıkmaz Batman (güler) geldi ve birden nasıl bir film içinde olduğumu anladım. (güler) Aktör olarak eğlenceli biri. Birini yarasa kıyafetiyle görünce normalde gülmek çok kolay ama o profosyonel bir şekilde işine odaklandı. Batman rolünü ne kadar ciddiye alsa da ve sesini, davranışlarını agresifleştirse de, çalıştığım en sevecen ve muhteşem aktördü.

Batman konsept olarak korkuyu kullanıyor ama Joker’in hiç korkusu yok. Bu bir ilişki mi?
    - Evet, ikisi de birbirinden ayrı yaşayamaz. Hayatta birbirlerinden başka amaçları olmadığından da aslında birbirlerini öldürmek istemezler.

Ve Maggie Gyllenhaal ile çalışmak nasıldı, daha önce kardeşiyle çalıştınız, filmden önce tanışıyor muydunuz?
    - Evet, tanıyordum. Bu da muhteşemdi. Ona doğru bıçak (güler) tuttum ve çok eğlenceliydi. Ayrıca Maggie bir Brooklyn’li ve birbirimize bir sürü aile hikayeleri anlattık, eğlenceliydi.
    Chris Nolan’ı diğer yönetmenlerden ayıran özellikleri anlatabilir misiniz?
    - Gördüğüm tüm yönetmenlerden daha çok çay içer. (güler) Bu tamamen onu ayırır. O çok genç ama büyük gösteriyor ve sette –dünyasında- inanılmaz olgun, düzenli ve rahat birisi. Wally ile çok iyi ilişkileri var ve ikisi tüm dünyayı haritaya geçirmişler de biz de onların yollarından gidiyor gibiyiz. Bu büyüklükte bir film çekmeyi hayal bile edemem ama Chris muhteşem organize birisi ve çekimlerde olabildiğince esnek.

Yardımcı senarist olduğundan beri Joker’in repliklerine karışıyor muydu?
    - Hayır, aslında hayır. Her şey kağıtta yazıldığı gibiydi.

Herkes filmin ne kadar karanlık olduğunudan bahsetmekte, Joker’in filme getirdiği bir eğlence yok muydu?
    - Evet, sürekli. Onla ilgili sabit bir şey yoktu tamamen karanlık ya da tamamen eğlenceli değildi. İnişli çıkışlı bir karakterdi.

Yani rolünüzü oynarken eğlendiniz?
    - Evet, rol yaparken en çok eğlendiğim zamandı.

Yaptığınız en pahalı film bu muydu?
    - Evet, kesinlikle.

Brokeback Mountain’deki rolünüzün bu filmde bir etkisi oldu mu?

- Tamamen, farklıydı. “Motor” ile “Kestik” arasındaki zamanı değiştirmedi, önemli olan etrafınızda ne olduğuydu, ama tamamen farklı oyunlardı. Eğlenceliydi, şaşırtıcıydı ve izlemesi de eğlenceliydi.

Maske giymek dışında Joker’in nesi var? Araba? Özel bir şey?
    - Jokermobile? (güler) Rollerblades, evet (güler) eğlenceli olurdu. Hayır, arabası yok sadece etrafında ne varsa çalar.

Daha çok asit saçan bir çiçek gibi bir imajı var, öyle mi?
    - Hayır, o kadar çok numara değil.

Sadece siz ve bir bıçak?
    - Evet kanlı bir tane var.

Rolü aldığınızdan beri Jack Nicholson’la karşılaştınız mı?
    - Keşke (güler) Hiç karşılaşmadım ama gerçekten isterdim.
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 5:52 pm

Heath Ledger Dk0038ni1-1

Heath Ledger Wol_errorResimin büyük hali için tıklayınız. Orjinal boyut 800x534 ve 50KB.
    Heath Ledger Dk0037zx6

Heath Ledger Wol_errorResimin büyük hali için tıklayınız. Orjinal boyut 800x534 ve 47KB.
    Heath Ledger Dk0039pn3

Heath Ledger Wol_errorResimin büyük hali için tıklayınız. Orjinal boyut 800x534 ve 60KB.
    Heath Ledger Dk0040lp4

Heath Ledger Dk0042tr6

Heath Ledger Wol_errorResimin büyük hali için tıklayınız. Orjinal boyut 800x534 ve 52KB.
    Heath Ledger Dk0041zf6
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 6:01 pm

Heath Ledger Heathledgerrainbowbrighvm4

Heath Ledger Heathledgerrainbowbrighcl2

Heath Ledger Heathledgerrainbowbrighpw8

Heath Ledger Heathledgerrainbowbrighsg4

Heath Ledger Heathledgerrainbowbrighnb6

Heath Ledger 02c41452c26534632c00dg2

Heath Ledger Heathbt1

Heath Ledger 44199nr8+Heath Ledger 19616bk6

Heath Ledger 19620nw9+Heath Ledger 19645hs9

Heath Ledger 19654fs8+Heath Ledger 19679wn7

Heath Ledger 19682gk2+Heath Ledger 19704oc9

Heath Ledger 19705sw4+Heath Ledger 19714nb8

Heath Ledger 19716su6

Heath Ledger 19730cr6

Heath Ledger 19731qh7+Heath Ledger 19756dy3

Heath Ledger 19763tf7+Heath Ledger 19989bd2

Heath Ledger 20092my9+Heath Ledger 20329rl8

Heath Ledger Heath15gallery588x400up5

Heath Ledger Jakeheathledgerka9

Heath Ledger Heath21gallery527x400pz0

Heath Ledger Heathledgerdrugvideouq2
    Heath Ledger User106424pic1260791220iu1

Heath Ledger 20607zc1+Heath Ledger 20704vm7

Heath Ledger 21753ka5

Heath Ledger 21787jk4

Heath Ledger 21788cf8

Heath Ledger 21789fq0

Heath Ledger 21817ca4

Heath Ledger 21818vm6+Heath Ledger 21820bz0

Heath Ledger 21902sm8

Heath Ledger 21903js9

Heath Ledger 21904fi8
    Heath Ledger Heath18gallery318x400al9
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 6:02 pm

Heath Ledger Casadodgejn4+ Heath Ledger 74068464kl3

Heath Ledger Allcastnj0

Heath Ledger Boat1tv3+ Heath Ledger Boat2ex7

Heath Ledger Boat3ml9+ Heath Ledger Cafe6nd8

Heath Ledger Cafe4uj0

Heath Ledger Cap28nc8

Heath Ledger Cap29bu7

Heath Ledger Cap37hf9

Heath Ledger Cap38jn0

Heath Ledger Cap39xm2

Heath Ledger Cap44mx7

Heath Ledger Cap47ip2

Heath Ledger Cap63zq9

Heath Ledger Cap73vz4
    cooooook seker

Heath Ledger Cap74ms5
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 6:10 pm

Heath Ledger Heath8gallery579x400bf6

Heath Ledger Cap86qk4

Heath Ledger Cap114sm7

Heath Ledger Cap116fo1

Heath Ledger Cap117hb6

Heath Ledger Casa1jx4+ Heath Ledger Casa7zk0

Heath Ledger Casa5ax7

Heath Ledger Casa5akx4

Heath Ledger Casa8tx3+ Heath Ledger Casa12sd3

Heath Ledger Casa11zb9

Heath Ledger Casa13sy6 __________________
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Perş. Ocak 20, 2011 6:22 pm

Heath Ledger Candy1946zr3 Heath Ledger Candy3453gf7 Heath Ledger Candy3505jm8
    Heath Ledger Candy3618ak2 Heath Ledger Candy3701qr6 Heath Ledger Candy3704fi2 Heath Ledger Candy3724gi8
    Heath Ledger Candy4902td6 Heath Ledger Candy4904mu1 Heath Ledger Candy5080su9 Heath Ledger Candy5089nx3
    Heath Ledger Candy5233iz6 Heath Ledger Candy5646yh5 Heath Ledger Candy5670ge0 Heath Ledger Candy5698xg5
    Heath Ledger Candy5702is0 Heath Ledger Candy6353dh0 Heath Ledger Candy6358lm4 Heath Ledger Candy6430ay4
    Heath Ledger Candy6431ez3 Heath Ledger Candy6433cs6 Heath Ledger Candy6558no7 Heath Ledger Candy6575tt2
    Heath Ledger Candy3726zp2 Heath Ledger Candy3842zy4 Heath Ledger Candy3844ru0
    Heath Ledger Candy3861ym8 Heath Ledger Candy3863kb5 Heath Ledger Candy3865lb7 Heath Ledger Candy3866vp9
    Heath Ledger Candy4114lp1 Heath Ledger Candy4126bl5 Heath Ledger Candy4130xv6 Heath Ledger Candy4139yn8
    Heath Ledger Candy4148po8 Heath Ledger Candy4000an4
    Heath Ledger Candy4215tc1 Heath Ledger Candy4284bj1 Heath Ledger Candy4488uv8 Heath Ledger Candy4613qb7
    Heath Ledger Candy4617qg0 Heath Ledger Candy4627mv9 Heath Ledger Candy4629qw2 Heath Ledger Candy4773kx1

Heath Ledger F25t2v

Heath Ledger Heath19gallery556x400ij0

Heath Ledger Hledgerfw2

Heath Ledger Heathledgerphotographc1tk4
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Ocak 24, 2011 5:55 pm

Heath Ledger Dk001td6 Heath Ledger Dk002jw6 Heath Ledger Dk003wq2 Heath Ledger Dk003lp5 Heath Ledger Dk004gv0
    Heath Ledger Dk8ql1 Heath Ledger Dk009yd4 Heath Ledger Dk010xe5 Heath Ledger Dk011pb4 Heath Ledger Dk11kl7 Heath Ledger Dk012ya1

Heath Ledger Dk013qd4 Heath Ledger Dk13ma1 Heath Ledger Dk14ko1 Heath Ledger Dk15ay6 Heath Ledger Dk016ef7 Heath Ledger Dk019tc4

Forum Saati Cuma Kas. 08, 2024 7:52 pm