Polat kızını ve karısını İskender'den kurtrmış,Ebruyu ve Elif bebeği en güvenli yer olarak gördüğü kendi evine getirmiştir.Artık aralarında pek bir sorun kalmamıştır.
Pazartesi günü gece 11'dir.Polat'ın işleri yoğun olduğundan daha eve gelmemiştir.Ebru kızının odasından su almak için mutfağa iner.Suyunu alır.Tam mutfaktan çıkacakken evin kapısı açılır ve Polat gelir.Ebru mutfak kapısının önünde duruyordur.Polat evin kapısını kapatmaz,açık bırakır.(Çünkü Cahit arabadan dosya getirecektir.)Polat Ebruya doğru yaklaşır.
EBRU:Hoş geldin,der.
POLAT:Hoş bulduk,der.
Polat iyice Ebruya yaklaşır.Tam Ebrunun yanağını okşayacakken;
CAHİT:Abi getirdim dosyayı, der.
Polat kapıya yönelir.Cahit'e hayattaki en önemli anını bozduğu için kızgın kızgın bakar ve;
POLAT:Tmam sen gidebilirsin Cahit ,der.
Ve kapıyı suratına kapatır.Cahit gülerek gider.Polat dosyayı masaya bırakır ve tekrar Ebruya doğru yürür.Ebrunun yanağını okşamayı bu sefer başarır. Ebru gülümser.Ebru yukarı çıkacakken;
POLAT:Eğer uykun yoksa biraz konuşalım mı?, der.
EBRU:Uykum yok ama önce kızımızın karnını doyuruyum ,sonra konuşuruz,der.
POLAT:O zaman ben de seninle kızımızın yanına geliyim, der.
Birlikte merdivenlerden çıkarlar.Polat elini Ebrunun beline koyar.Ebruya bakar ne diycek diye ama Ebru tepki vermez.Bebeğin odasına girerler.Ebru kızının karnını doyurur.Polatta gülümseyerek biraz da hayran bakışlarla onları izler.Ebru bebişinin odasından çıkar kendi odasına gider.-Tabi Polatta peşinden -Polat dolabı açar battaniye ve yastık alır.
EBRU:Nereye Polat?,der.
POLAT:Salona iniyorum,der.(Ama kendini acındırır bir ifadeyle)
EBRU:İstersen bu gece Sen-Ben-Kızımız beraber uyuyabiliriz ,der.
POLAT:Tabii olur,der.
POlatın ağzı kulaklarındadır.Ebru kızını odasından almaya gider.Polat pijamalarını giyer ve Elif bebişin odasına Ebruyla Elif bebeğin yanına gider.
POLAT:Sadece bu gece mi beraber uyuycaz?,der.
EBRU:Yoo istersen yarın gecede beraber uyuyabiliriz ,der.
Beraber bebişin odasında çıkıp kendi yatak odalarına giderler.Ebru Elif bebeği yatağın üzerine bırakır.
POLAT:Peki hep üç kişi mi uyuycaz?-Sİnsi bir ifadeyle_hiç iki kişi uyumucaz mı?,der,
EBRU:Yarın dediğim gibi gene üçümüz uyuruz.Ertesi gün ben kızımla iki kişi uyurum.İstersen onun ertesi günde sen kızınla iki kişi uyursun,der.
POLAT:Onu demek istemedğimi biliyosun.Ben biz ikimiz beraber uyumucaz mı demek istedim.
EBRU:Biz diye bir şey var mı hala?
POLAT:-Üzülerek- Niye yok mu?
EBRU :Bilmem sana soruyorum ben de işte...
POLAT:Bence hala var.
EBRU:..............................................(Ebrunun ne diyeceği bir daha ki bölümde)
BÖLÜM SONU