tarafından H.SeNDiL Cuma Nis. 30, 2010 8:25 pm
6. Bolum
Ebru iyilesmis, uzerinden 3 gun gecmistir. O gunun sabahi Memati arar Ebruyu, Ali Memati hastadir, Memati Gulendami evden kovmus, ne yapacagini bilemiyordur. Bu arada Ebrunun Mematiyle konusmasini duyan Polat o aksam caktirmadan sanki tesadufen gelmis gibi orda olacakti Ebruyu gormek icin, ama hesap etmedikleri birsey vardi, oda Zazaninda oraya gelecegi...
(kapi calar ve Memati kapiyi acar)
Memati: Hosgeldin yenge
Ebru: Hosbuldum abi, Ali Memati nerde
Memati: Buyur yenge, icerde
Ebru: (Ali Mematiyi kucagina alir, atesine bakar ama hicbirseyi yoktur) Abi kim soyledi hasta oldugunu?
Memati: Yenge sabahtan beri agliyor, Gulendama aglicak degil benim oglum, hastadir
Ebru: Yazik benim ogluma, ne oldu oglum, baban seni Gulendam ablandanmi ayirdi? Tuh babaya
(kapi calar, Memati kapiyi acmaya gider, gelen Zazadir. Buarada Polatta yolda heyecanli bir sekilde Ebruyu gorecegi icin direksiyon basinda siritmaktadir)
Memati: Zaza senin ne isin var burda?
Zaza: Buyur etmimisin Memati
Memati: Buyur Zaza
Zaza: He Cevherim gir. Memati senin baci nerde? Gayfe yapsin bol kopuklu
Memati: Yok Zaza, sizin bu Cevherin gelecegini duymus, zikkim bulmaya gitti
Cevher: Niyeki Memati?
Memati: Ufff, girin yok Gulendem mulendam
Zaza: (odaya girip Ebruyu gorunce birden bakakalir) Memati bu kim? Niye demisin icerde melek var, Gulendama ne hacet...
Memati: Sacmalama Zaza
(Zaza Cevherle birlikte kanepeye otururlar. Ebru yaklasir Mematiye kucaginda Ali Mematiyle)
Ebru: Abi bunlar kim?
Memati: Yenge bu Zaza, buda Cevher
Ebru: Eee yani?
Zaza: Kizim ben Sefer Zazaoglu, Zaza dayi diiler. Buda Cevher
Ebru: Bende Ebru Alemdar, Polat Alemdarin karisi diiler
Zaza: Haaaa
Ebru: (buyugu oldugu icin Zazanin elini opmek icin egilir) Opim dayi
Memati: Yenge ne yapiyorsun, baska elmi kalmadi opecek
Ebru: Memati abi, ayip
Memati: Yenge senin bu iyiligin beni oldurecek
Ebru: Neyse ben Ali Mematiyi yukari cikarim, sonra inip size icecek birseyler ikram etmek isterim
Zaza: (hafif kalkar gibi olur nezaketen) Olur, olur
(Memati, Zaza ve Cevher baslarina bela olan orgutculer hakkinda konusuyorlardir. O arada Polat eve ulasmistir, ve kapiyi calar. Memati kapiyi acar Polat iceri girer, ve Ebru yerine Zaza ve Cevheri gorunce yuzu birden duser)
Polat: Selamunaleykum
Zaza: Ve Aleykumselam
Cevher: Aleykumselam
Memati: Buyur otur usta
Polat: Memati hani Ebru gelecekti Ali Mematiye bakmaya?
Memati: Usta sen nerden duydun?
Polat: Memati uzatma, gelmedimi?
Memati: Usta yenge yukarda, Ali Mematiyi yatiracakti, iner simdi
Polat: Iyi(yuzu yeniden gulmeye baslar) Zaza sizin burda ne isiniz var?
Zaza: Vallah bizim su orgutculer yokmu
Polat: Sizin orgutculer!
Zaza: Ben ne diim, sen ne diisin
(o sirada Ebru asagi iner, odaya girer ve Polatin geldigini gorur, hafif kizginlikla birlikte bir sevinc belirir yuzunde)
Ebru: Hosgeldin
Polat: Hosbuldum
Ebru: Memati abi, yalanmi soyledin cocuk hasta diye, oyle oldugunu bilsem gelmezdim
Memati: Yok yenge, usta kapi dinlemis
Polat: Memati!
Ebru: Kapi dinlemek ha(gulmeye baslar)
Polat: Yok oyle birsey, hem karimi gormek istedim demedim, Ali Memati hasta diye bakmaya geldim. Nerden bilim burda oldugunu
Ebru: Ali Mematinin birseyi yokmus, Gulendama uzulmus, bende gidecektim zaten
Polat: Ben geldim diye gidiyorsunya Ebru ben sana ne diyim
Ebru: Bence gitmeme sevinmelisin. Bakarsin kapi dinleyen Polat disinda birde aglak Polat oldugunu kaciriveririm agzimdan(tabi o anda herkes duymustur. Polat buyuk bir utancla)
Memati: Usta niye agliyorsun, Ali Memati iyi
Zaza: Memati anlamimisin kiz diiki bu Polat benim icin kari gibi aglamis
Polat: Zaza!
Zaza: Aman Cevher kalk gidek. Bunlar ne bicim kari-koca dusman basina. Bunlar adami delirtir
(Zaza ve Cevher kalkar, gitmek icin, o sirada Zaza Ebruya yaklasir)
Zaza: Kizim, bu adamlar tekin degil, sen gel ben sana dayilik edim, karnindakine yazik
Ebru: Yok, iyiyim ben boyle dayi
Polat: Zaza, git yoksa seni cok guzel sevecem
Zaza: Ben sana seni seviim dedimmi, hanimini seviim. Yuru cevhar cikiz
Cevher: Olur dayi
(Ebru Polata kizgin kizgin bakar, eli karninda ´babaya bak´diye dusunmektedir. Memati hala su aglama konusunu aklindan cikartamamis, hafi hafif siritiyordur. Bu sirada Polatta kanepeye oturup mahcup bir sekilde ikisine bakmaktadir)
6. Bolum SON