ebru:anne ben bakarım belki polattır.
polat ne oldu cnm ?
polat sesini çıkarmaz.
memati:yenge yarası kanadı birşey yok.telaşlanma sen
ebru:tmm hadi geç şöyle içeri
nazife anne:ewladım ne oldu gel şöyle bakalım yarana.
ebru:dur gömleğini çıkaralım.
polat:anne yardım edermisin
ebru:ben yardım ederim dur yavaş ol
polat:anne sana diyorum yardımcı ol.
ebru bunun üzerine çok darılır ve ağlayarak yukarı çıkar.
odaya ömer baba ve ebrunun annesi gelir,
ömer baba:ewladım baktınız mı yarana?bu arada ebruya ne oldu?
nazife anne:ebruyu tersledi oda zaten çok hassas ;
ömer baba:ewladım...
ebrunun ennesi söze karışır.
ebrunun annesi:ömer bey lütfen bnm söylüycek iki çift lafım war.bak polat bunu sana daha öncede söyledim ebru babasını herşeyden çok sewerdi onun için yapmayacağı şey yok.sen ona doğruyu söylemedin,ve giderken babası tarafından yapılan hainlik ebruyu yaraladı.ne olursa olsun o onun babası.senden bir hain olarak değilde kayınpederin olarak onun intikamını almanı istedi tabi sen bunu yapamazdın ama en azından ona doğruyu söyleyebilirdin.sen ebruya yaptıkların nelere sebep oldu diyorsuun ama hiç düşünmüyormusunki senin söylediğin yalan işi nerlere getirdi.
polat:bakın...
ebrunun annesi:hiç uzatmayalım ewladım,şimdi ya ebrunun yaptıklarında bnm de suçum war ben onu anlayamadım de yada ne olursa olsun ben ebruyu bunca olaydan sonra affedemem de .deki bizde başımızın çaresine bakalım.
polat ayağa kalkar,kapıyı açar ve kapının önünde durur ömer babalar yukarı ebrunun yanına mı yoksa kapıya mı gideceğine merakla bakarlar...
veeeeeeeeee polat yukarı ebrunun yanına gider.merdivenlerden çıkar ve yukarıda ebrunun kunuşmalarına şahit olur.polat kapının aralığından ebruyu dinlemektedir.
ebru:gördünmü bebeğim baban beni sewmiyor.ben çok pişman olsamda o beni effetmiycek,ne olursa olsu kızgınlığı geçmiyce,ama düşünmüyorki bnm ona olan güvencim sarsıldı bana yalan söyledi...
o sırada polat içeri girer.
polat ebrunun karnına dokunarak:bebeğim söyle annene onu sevmesem neden darılıyım,neden onun seni taşımasına izin weriyim,neden onun için endişeleniyim
ebru:senin asıl problemin bu olanlar değil,
polat:neymiş bnm problemim
ebru:senin problemin bana karşı olan sevgi eksikliğin insan ne olursa olsun sevdiği insanın hatalarını görmezden gelebilir.çünkü aşkın gözü kördür.
polat:bnm gözümde kör.hemde senin yüzünden beni kendine öyle bağladınki sana bişey olur diye korktuğum dan bu kadar endişeliyim,bu kadar kzıgınım benden habersiz yaptıklarına.ya sana bişey olsaydı,ya seni kaçırdıklarında bişey yapsalardı,
ebru:ama sen sürükledin beni oralara,yalanın...
polat ebrunun dudağına elini koyarak onu susturur.bir süre sessiz dururlar ve
polat:seni özledim... özelliklede saçlarının kokusunu...
polat ebruyu tam öperken nazife anne görür.nazife anne çaktırmadan aşağı iner.
ömer baba :tartışıyorlarmı hanım der,
nazife anne gülmeye başlar.
ömer baba:hanım...
nazife anne:yok bey barışıyorlar barışıyorlar.
~~SON~~