tarafından Света(Isik) Paz Mart 27, 2011 3:40 pm
Ebru ilk once cok korktu cunku hic bekliemiyerdu baskin olucak pencereden disariya bakar Mematiyi gerunce Elif kucagina alir ve salona dogru iner…
Alper:Usta gire biliriz
Polatin elindeki silah yere duser,derin derin nefes aliyerdu…Evin kapisi acilinca Polatin gezunden yaslar suzulur Ebru tam karsizindayidi kucaginda minik kizi Elif…
Polat:Ebru
Ebru cok ketu olmustu o haberler ragmen Polati gerunce herseyi unuttu…Ebrunun yuzunu sol tarafini gizlemeye calisiyerdu ama belli oluyerdu…
Memati,Abdulhey,Cahit,Alper Ebruyu gerunce cok sevinirler bilmezle ne yapsinlar…O sesizliyi Elifin aglamasi bozar…
Ebru:Tamam kizim,tamam canim
Polat(yakinlasir,Ebruyu dokunmak ister ama Ebru yuzunu cevirir):Ebruuuu(Elifi kucagina alir)kizim Elifim
Alper:Usta cikalimi artik
Polat:Evet
Ebru:Ama once bir sey almam gerek odamdan
Memati:Yenge biz aliriz
Ebru:Yok,ozel
Memati:Tamam yenge sen nasil istersen
Bir satin icerisinde o evden cikarlar,Ebru yol boyunca sustu,tek kelime bile etmediler…
Memati:Usta nereye?
Polat:Babamlara
Memati:Tamam
Herkes Omer babanin evinde bekliyerdu onlari,Cahit onde giderek herseyi onlara anlati,Nazife anne fenalisti ama ambulans geldi,birazcik olsada toparlandi…Sedef,Sultan buna inanamiyerdu Ebru yasiyerdu,olmedi…
Ebru oylece disariya bakiyerdu,uzun zaman oldu Istanbulu germeyeli 7 ay boyunca o ev disina hic bir yere cikmadi…Polat gezunu kirpmadan Ebruya bakiyerdu…
Eve gelirler…Arabadan inerler,Polat Elifi kucagina almak istedi ama Ebru izin vermedi…Ebrunun gezlerinde hic bir sey yoktu buyuk bir bosluk ve o bosluk Polati oldurdu…
Evin kapisi acilir Sedef kosarak disari cikar,Ebrunun Sedefin gezleri dolar,Sedef sim siki sarilir Ebruya ona dokunur,oper,koklar…
Sedef(agliyerdu):Yasiyersun,Ebru yasiyersun
Ebru(agliyerdu):Evet
Herkes disarda Ebruyu karsilar,Ebru sadece tek kelime etti oda Sedefe Evet dedi…Ebru kafasini cevirince Leylayi gerunce nefes almakta zorlanir o sinir krizini hatirlar…Sedef hemen Ebrunun kucagindan Elifi alir…
Polat:Ebru,Ebru
Ebru(zor olsada soyler):Ilacim cebimde
Polat(Ebrunun cebinden ilaci cikarir):Tamam tamam
Ebru derin derin nefes alir…Ebru Potin elini tutugunu gerunce hemen elini ceker…Herkes sasirir buna…
Ebru eve girmek istemedi ve hemen Mematinin evine giderler,tabi Leylada onlarla birlikte…
Ebru Mematinin odasinda oylece dolaba bakiyerdu…Elif misil misil uyuyerdu…Ebru yatagin ustundeki havlulari alir ve banyeya girer…
Salon…
Omer baba:Oglum annesinin haberi varmi?
Polat:Erhan yarin soyliyecek
Memati:Usta burda soyleseydik
Polat:Yok Memati,orda oyrensin
Ebru dus yaptiktan sonra,uzerinin giyer,Elifin yanina yatar,ona bakar…Odaya Sultan gelir…
Sultan:Canim seni bekiyerlar asagda
Ebru(kalkar,sim siki Sultana sarilir):Sultan
Sultan(sim siki sim siki bir birine sarilirlar):Ebrucum
Bir birini gez yaslarini silerler…Hafifce gulumser ve asagi inerler…
Omer baba:Gel kizim
Ebru kafasini asaga iymis bir sekilde sandalyeye oturur,hic kimsenin yanian oturmaz…
Sedef:Canim bir sey istermisin
Ebru:Evet su
Sedef:Tamam canim
Sedef hemen kosarak su getirir Ebruya,Ebruyu suyunu ictikten sonra kafasini kaldiri ve herkes ona bakiyerdu o bakislari gerunce cok ketu olur…Ebru oksuruyu tutar,Polat telaslanir tam Ebrunun yanina yakinlasicaktiki Ebru izin vermez…
Ebru:Sakin,sakin yakinlasma bana,Memati abi anne gele kadar bir kac gun burda kala bilirmiyim?
Memati:Tabiki yenge
Ebru:Ozur dilerim ama simdilik bende Ebru olmami beklemeyin…
Ebru odaya cikar,kapiyi kapatir,isiklari kapatir Elifin yanina yatar ve uyuya kalir…Hayat hanim geldi,ayildi bayildi ama oda bunun gercek oldugu gerdu…1 hafta boyunca hic kimse Ebruyla konusmadi,sadece kiziyla ilgilnedi ama Ebru cesaretini topladi ve Memati abiden rica ederek ofiste Alperi ve ekibi toplar…
Ebru:Annem sana emanet kizim
Hayat hanim:Merak etme
Memati:Cikalimi yenge?
Ebru:Evet
Arabaya binerler ilk once sustular ama Memati bu suskunlugu bozar…
Memati:Yenge iyimisin?
Ebru:Evet,bugun iyi olucam
Memati:Neden herkesi topladu yenge?
Ebru:Ofisten oyrenirsin
Memati:Tamam yenge sen nasil istersen.
Ofis…
Herkes ofiste Ebruyu bekliyerdu bugun butun sorularinin cevabini alicaktilar…
Cahit:Abi geldiler
Polat(ofise gelirler):Hos geldiniz
Memati:Hos bulduk Usta
Polat:Gecin
Ebru:Abi arabada cantam kaldi
Memati:Simdi getiririm
Ebru:Tamam
Memati cantayi getirir,herkes hemen masaya gecer…Masanin diyer ucunde Polat vardi oburunde Ebru,Leyla Polatin yanina oturunca,Ebru kafasini cevirir…
Ebru:Simdi burda soyliyecekleri belki ilk once inandirici gelmiyecek ama gercek
Memati:Artik hersey inaniriz yenge
Ebru(Alpere bakar):Alper Aronun bir kizi oldugunu biliyerdunuzmu?
Alper(Polat Alper sasirir):Evet bir kac ay once oyrendik
Ebru:Peki resmini gerdunuzmu?
Alper:Hayir,sadece bir kizi oldugunu oyrendik
Ebru(cantasin resim cikarir):Al
Alper(sok olur):Ama bu
Ebru:O ben deilim Aronun kizi Istanbul ve torunu Eli
Alper(resimi diyerleri verir):Ama bu nasil olur?
Ebru:Evet Istanbula cok benziyerum sadece gez rengimiz ve hafifce yuz seklimiz ayri ama cok benziyeruz
Alper:Peki ne oldu onlara?
Ebru:Olduler(Polat resme bakiyerdu)gezunun onunde ikisi havaya uctu(Polat kafasina kaldirir)
Alper:Nasil oldu?
Ebru:Istanbul istediyi cocuklar evlenmisti yani sevdiyi birisiyle ama o cocuk dusmanin ogluydu,ama cok ailesininden vazgecti ve sevdiyini secti cok buyuk bir ask yasadilar bu askin bir meyvesi oldu Eli,Istanbulun kocasi bir kac gun yok oldu ve hemen solugu babasinin yaninda aldi kiziyla birlikte ama tam arabaya durdu’ki araba havaya uctu ve hic bir sey kalmadi onlarda bunlarin hepsi Aronun gezunun onunde oldu
Memati:Peki seni nerde gerdu yenge?
Ebru(biraz susar,gezunden yas suzulur):Duyun gunu cekilen resimlerde gazetelerde yayinlandi ya,iste orda,once gerunce inanamadi ama beni arastirinca kimin kiziyam(nefret dolu soyler,kolunu sim siki tutar,Polat bunu gerur)kimin karisi oldu,her gun beni takip etti bana hic bir sey olmasi diye,hani kacirilmistim ya hamile olan donemde
Alper:Evet
Ebru:Iste ozaman Aronun talimatiyla beni burakti o adam
Memati:Peki seni ordan nasil kurtardi?
Ebru(o anlari hatirlar,biraz zorlanir,elllerini alnina koyar gez yaslari duser masanin ustune):Ben arabadan cirpinirken kapi acildi,once kizimi aldilar sonra sen vuruldun abi Polat o adim oldurdu ve bir adim atarken ben arabadan ciktim ama cok agir yaralandim(gez yaslarini siliyerdu)beni hemen ordan uzaklastirdilar
Polat soktayidi,oyle dinliyerdu Ebruyu,Ebru bir kere bile bakmadi Polata ve onun gezlerine…
Ebru:2 hafta sonra gezlerimi actim,benim icin evin icinde hastane kurdu Feller
Alper:Evet gerduk
Ebru:Amerikanin en iyi doktorlari benimle ilgilendi,zaman gectikce toparlaniyerdu ama nefes almam sorunu cikti ve(yuzunu dokunur)yuzumdeki bu iz kaldi ama bir kac aya gecicek,ilk onceleri yurumekte zorlandim,konusmakta ama simdi iyiyim
Polat:Peki sana bunlarin hepsini o serefsiz nezaman anlati?
Ebru(sinirlerin serefsiz lafina,nefret dolu bakar):Serefsizmi?(bagirir)Haaa,benim canimi,kizimin canin kurtardi senin yapamadigini yapti o dediyin serefsiz,bana hayat Verdi,beni bile o atese atti…Bile bile…
Memati:Usta
Polat:Haklisin Ebru benim yapamadigini yapti
Ebru:Evet senin yapadigini yapti,bana ve kizima kocaman bir hayat verdi
Leyla:Polat sakin ol
Alper:Usta lutfen
Sinirler biraz yatisir…
Alper:Ebru peki neden bunca ay seni elinde tutu
Ebru:Iylesmemi bekledi
Alper:Peki neden simdi burakti?
Ebru:Oda bana kalsin lutfen
Alper:Peki Ebru baska kimse geldimi,konustumu bir seyler?
Ebru:Yok,sadece o evde ben korumalar ve doktorlar vardi,islerinin baska evde halediyer,konusuyer,sadece ben yeni toparlaniyerdu Amerikaya gidip geldi okadar
Alper:Resmi ala bilirimiyim?
Ebru:Hayir,cunku bu resim bana ait benide anla
Alper:Tamam
Ebru:Baska soru varmi?
Memati:Evet yenge
Ebru:Ne abi?
Memati:Biz Fellerle karislatik yani Usta karsilasti ama hic bir sey belli etmedi
Ebru:Cunku hayatla olumun arasindayidim,biliyerum karsilastiginizi,komadan yeni cikmisti belki 4-5 gun olmustu geldi bas ocumda oturdu ve anlati bana…
Leyla:Simdi peki ne olucak?
Abdulhey:Yenge
Ebru:Efendim?
Abdulhey:Peki Fellerin damadi bulundumu?
Ebru:Evet,Istanbul olumunden 2 yil sonra,ama zaten sonra kendi babasi oldurdu
Biraz susarlar ama Ebru Fellerin son soylediyi lafi soyler…
Ebru:Aron sunu soyledi,sizinle olan dusmanligi devam edicek,beni bu ise hic bir sekilde karistirmiyacak
Alper:Bu cok guzel
Ebru:Iste boyle
Memati:Ama yinede merak ediyerum yenge neden simdi burakti?
Ebru:Dikatli bak anlarsin abi,baska soru yoksa eve gitmek istiyerum daha fazla kizim yanliz kalmasin
Alper:Yok Ebru
Ebru tam masadan kalkarken gezleri kararir…Alper Ebruyu tutar…
Alper:Iyimisin?
Polat(hemen yakinlasir):Ebru iyimisin?
Ebru:Evet,abi beni eve burakirmisin
Memati:Tabi yenge
Memati Ebruyu kucagina alir ve ofisten cikarlar,Polat oylece arkalarindan bakti…