devam edelim.
BÖLÜM BAŞI~~
polat ve ebru bebeğe bişey oldu deyince şaşırmış ve çok korkmuşlardır.daha sonra :
ebru:bebeğiiimm!
doktor:ebru hanım sakin olun!çocuk doktorumuz ilgileniyor,bebekle.şimdi sizinle ilgilenmem gerekiyor,
ebru:hayır,nasıl sakin olabilirim,ona bişey oldu.bebeğim.
doktor:hemşire hanım anneye morfin verelim.zorlu bir doğum oldu hemen kapatmalıyız.
polat:ona noldu?doktor ona noldu?
doktor:efendim lütfen sakin olun,şimdi annenin bakımını yapıyoruz bebek 8 aylık doğdu ve bunun olmasını bekliyorduk,ee bide malum kaza bebeği küveze koyucaz,lütfen şimdi dışarı çıkın.
polat üzgün ve çaresiz bir biçimde dışarı çıkar.
ebrunun annesi:kızım nasıl,doğum bittimi?
polat:ebrunun bakımı yapılıo
nazife anne:ya bebek.
polat:anne çok küçük doğdu,küveze koydular.Galiba ebru kazadan hasar almış olmasada bebek hasar aldı.
der ve yanındaki koltuğa oturur.
memati:usta sakın moralini bozma,bak alimematiye annesi o haldeyken o sapasağlam doğdu,sen daha avantajlısın en azından yenge iyi...hem bebeğin bu durumda olması normal erken doğan her çocuğu küveze koyarlar,demi erhan.
erhan:tabi abi şimdi teknoloji o kadar ilerlediki ikisinede bişey olmaz.biri senin karın diğeride çocuğun evellahlah bununda hakkından gelirler.
hikmet:birader hatırlıyomusun evlilik hakkında fikrimi sormuştun bende evlen de gör demiştim.sen şimdi evlendin hemde baba oldun !bundan sonrasını da yaşamak nasip olur sana.
o sırada doktorlar ebruyu doğumhaneden çıkarırlar ve odaya alırlar.
odada sadece ebru ve polat vardır.
ebru yavaş yavaş gözlerini açar.
ebru:bebeğim nerde!
polat:küveze koydular cnm.
ebru:neden küveze koydular ,daha kokusunu içime çekemeden aldılar benden bebeğimi.
polat:cnm 8 aylık doğan tüm bebeklerde yapıyorlarmış bunu.
ebru:ama o bir kaza atlattı,herşey o kazanın yüzünden oldu . der ve ağlamaya başlar.
mekan:koridor.
sedef:neden içeri girmiyoruz?
memati:bi gözlerini açsında!
sedef:ben giriyorum daha fazla bekliyemiycem burda.
der ve içeri girer arkasından da memati!
sedef:ebru!
der ve hemen gelip ebruya sarılır.
ebru:çok güzel bir erkek çocuk...
sedef:biliyorum cnm.
ebru:rüyamda gördüm onu,bana el salladı ve gitti...
sedef:şşşşşş...öyle şeyler düşünme.daha çok görüceksin onu.
ebru:kucağım boş kaldı sedef...
/der ve ikiside ağlamaya başlar.
o sırada polat dayanamaz ebrunun ağlamasına ve koşa koşa hastanenn kapısının önüne çıkar.mematide arkasından
memati:usta yenge ne şanslı !çocuğunu rüyasında görmüş.acaba gamzede oğlunu görmüş müdür?
/der ve mematiyle polat sarılırlar ve ağlarlar.
memati:usta sana diyorum selam verdiğimiz insan ne hale geliyo diye ama,dinlemiyosun beni!
mekan:ebrunun odası:
ebrunun annesi:kızım sakın ümitsizliğe düşme,direncini kaybetme sen artık bir annesn tamam mı?
ebru hafifçe kafasını sallar.
ömer baba:ümitsizlik bir müslümanın düşebileceği en zor durumdur.allah(c.c)insanlardan kendisine sığınmasını duasını bekler lakin insan hep isyankardır.bizler şu anda o günahsız yavrunun bizlere dönebilmesi için ellerimizi ona açmalıyız,dua etmeliyiz değil mi kızım.
ebru:evet baba.
o sırada doktor polatla beraber odaya girer.
doktor:öncelikle geçmiş olsun.
ebru:bebeğim nasıl?
doktor:şu anda küvezde.10 gün orada kalacak.şükür ki kazadan etkilenmemiş.sizde onu emzireceksiniz,fakat yanlız siz girmelisiniz steril ortam için.on gün boyunca buna özen gösterirsek,bebeğiniz gayet sağlıklı olabilir.
ebru:peki ne yapmam gerekiyor.
doktor:öncelikle korkmamalısınız ve de üzüntünüzü bellli etmemelisiniz ona.emzirme işlemi için hemşire arkadaşlarımız size yardımcı olcaktır.
/der ve ebru 10 gün boyunca bebeği emzirmek suretiyle görür.
10 gün sonunda doktor bebeği küvezden çıkarır ve odaya getirir.
ebru yatakta yatmaktadır,bütün herkes ordadır.
doktor:ewt bakalım minik kahraman,anneye merhaba de.
ebru bebeği kucağına alır.
ebru:efe...
polat:efe mi? der ve gülümser orada dayan kalbim çalmaya başlar.birbirlerine bakıp gülümserler ve ekran kararır.
BÖLÜM SONU~~
bu sefer mutluluktan ağlıyorum.