88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 Uyeol11

Join the forum, it's quick and easy

88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 Uyeol11

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

+14
necatihaticem
Света(Isik)
yeterki_gül
N.Kavri
hatice.
haticee_
melek hatice
q:)ßr@
AşksınHaticem
Kadir Kavri
H.SeNDiL
~aksamguzelı~
Hatice'm
zeynep
18 posters

88. bölüm yorumlarınız

Kadir Kavri
    Kadir Kavri
    Hatice Aşıgı
    Hatice Aşıgı

Kullanıcı Puanı : 1116

88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 Empty Geri: 88. bölüm yorumlarınız

Mesaj tarafından Kadir Kavri Cuma Nis. 23, 2010 9:35 pm

Serdar Bey'in Facebook'unda, Beklenmedik Birisi Ölecek'miş. Polat'ın Ekibinden Sanırım Ya'da Polat'ın Ailesinden...

Dizi Gereği Pek Sevmediği Kim'ki,Yakışıklının...
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Kullanıcı Puanı : 3548
    Lakap : Çatlak

Mesaj tarafından zeynep Cuma Nis. 23, 2010 9:45 pm

Kadir Kavri demiş ki:Serdar Bey'in Facebook'unda, Beklenmedik Birisi Ölecek'miş. Polat'ın Ekibinden Sanırım Ya'da Polat'ın Ailesinden...

o adamın serdar beyin kendisi olmadıgı aşikar ama bu durumda bile yakışıklı ebruya bayılıyo 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 139141
    ~aksamguzelı~
    ~aksamguzelı~
    HaticeFan Grafiker
    HaticeFan Grafiker

Kullanıcı Puanı : 2009
    Lakap : Gezenti (=

Mesaj tarafından ~aksamguzelı~ Cuma Nis. 23, 2010 9:49 pm

zeynep demiş ki:
    Kadir Kavri demiş ki:Serdar Bey'in Facebook'unda, Beklenmedik Birisi Ölecek'miş. Polat'ın Ekibinden Sanırım Ya'da Polat'ın Ailesinden...

o adamın serdar beyin kendisi olmadıgı aşikar ama bu durumda bile yakışıklı ebruya bayılıyo 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 139141
    zeyno pff da döktürmüşün!! valla süper süper süper yakışıklı meselesine süper dokundurmuşsun... varya o abdül bide yakışıklıyı öldürseydiii kanlı bıçaklı olurduk onla..... 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 830728
    ~aksamguzelı~
    ~aksamguzelı~
    HaticeFan Grafiker
    HaticeFan Grafiker

Mesaj tarafından ~aksamguzelı~ Paz Nis. 25, 2010 8:44 pm

neden hala bölüm özeti çıkmadı ya!!!!!!!!! 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 853603
    H.SeNDiL
    H.SeNDiL
    Genel Moderatör
    Genel Moderatör

Kullanıcı Puanı : 3338
    Lakap : Gamsız

Mesaj tarafından H.SeNDiL Paz Nis. 25, 2010 9:09 pm

£bru~Polæt demiş ki:neden hala bölüm özeti çıkmadı ya!!!!!!!!! 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 853603

Belki bu hafta ozet erken cikar, ama en erken yarin cikar be guzelim ozamanda. Ozette Ebru olurmu onu bilemem, inshallah olur ve cok guzel haberlerini aliriz Idea
    haticee_
    haticee_
    ADMİN
    ADMİN

Kullanıcı Puanı : 3683

Mesaj tarafından haticee_ Paz Nis. 25, 2010 11:31 pm

kızlar 19 20 başlıycak özetsiz
    H.SeNDiL
    H.SeNDiL
    Genel Moderatör
    Genel Moderatör

Mesaj tarafından H.SeNDiL Ptsi Nis. 26, 2010 10:53 am

haticee_ demiş ki:kızlar 19 20 başlıycak özetsiz

Haber verdigin icin sagol haticecim. Tek saniyesini kacirmak istemem, inshallah Ebru bu bolumde cok gosterilecek, ama cok guzel bir sekilde Idea Ozet bir umut bugun cikar diyecem, ama ozette Erbu olmazsa yine aglarim busefer Crying or Very sad
    haticee_
    haticee_
    ADMİN
    ADMİN

Kullanıcı Puanı : 3683

Mesaj tarafından haticee_ Ptsi Nis. 26, 2010 11:56 am

ya cnm ya 20 uada 40 başlıycak eminim fragmanda izledim starın özetsiz 19---bişey dedi
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Nis. 26, 2010 5:22 pm

hımmmmm, isko-memati düellosu yaşanacak demek ki.isko intikamını polattan alacak diyenler yani ebrudan havasını alacak.

zaza isko ile polatı buluşturacak sanırım buluşma fundanın mezarının başında olacak.

ya bu polat harbi sap benden al diyo intikamını gerizekalı senden alması mühim değil senden seken kurşun ebrunun karnına gelirse alırsın mematiyi.

sanırım isko ile polat arasında romantik bir konuşma geçecek 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 829746 polat umarım seni anlıyom benimde bir kızım olacak vs. gibilerinden bir sap lık yapıp isko'ya yarasını göstermez.
    AşksınHaticem
    AşksınHaticem
    Moderatör
    Moderatör

Kullanıcı Puanı : 2265
    İş/Hobiler : Mühendis
    Lakap : Hatice Şendil Aşığı

Mesaj tarafından AşksınHaticem Ptsi Nis. 26, 2010 5:26 pm

zeynep demiş ki:hımmmmm, isko-memati düellosu yaşanacak demek ki.isko intikamını polattan alacak diyenler yani ebrudan havasını alacak.

zaza isko ile polatı buluşturacak sanırım buluşma fundanın mezarının başında olacak.

ya bu polat harbi sap benden al diyo intikamını gerizekalı senden alması mühim değil senden seken kurşun ebrunun karnına gelirse alırsın mematiyi.

sanırım isko ile polat arasında romantik bir konuşma geçecek 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 829746 polat umarım seni anlıyom benimde bir kızım olacak vs. gibilerinden bir sap lık yapıp isko'ya yarasını göstermez.
    bu polat ciddi gerizekalı ya Surprised Surprised evet şimdi seni anlıyorum benimde kızım olacak edebiyatı yapıp uyuyan yılanı uyandıracak salak Surprised Surprised Allahım al canımı kurtar şu polat öküzünden bizleri Sad bu ne ya denyo Mad bari ebrunun açık adresini yaz ver iskonun eline salak süzme salak Shocked Surprised

mematiye birşey olmayacağı ortada arada memo yerine kazım kaynayacak gibi druyor Crying or Very sad
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Nis. 26, 2010 5:35 pm

kazımın hiç kurtuluşu yok en başta,bulutlan ali memati'de sakatta.birinden biri gidecek dendiğine göre yakın zamanda isko mekan değiştirir kumacım.

evet bu polatın hödüklük katsayısı bini aştı,adam harbi sap.ihtiyar başkanının da gözünden düşer, adam seçtiklerine seçeceklerine bin pişman oldu.

bol bol örgü izleyecez sanırım da biter ayak ne diye sardılar bu kadar örgüte anlamadım.
    AşksınHaticem
    AşksınHaticem
    Moderatör
    Moderatör

Mesaj tarafından AşksınHaticem Ptsi Nis. 26, 2010 5:44 pm

zeynep demiş ki:kazımın hiç kurtuluşu yok en başta,bulutlan ali memati'de sakatta.birinden biri gidecek dendiğine göre yakın zamanda isko mekan değiştirir kumacım.

evet bu polatın hödüklük katsayısı bini aştı,adam harbi sap.ihtiyar başkanının da gözünden düşer, adam seçtiklerine seçeceklerine bin pişman oldu.

bol bol örgü izleyecez sanırım da biter ayak ne diye sardılar bu kadar örgüte anlamadım.

evet örgüt izleyecez ama ben gladio istiyorum çünkü Aroncuğumu görmüş olacaz clown clown
    ihtiyarlar başkanı boş zamanlarında başını taşlara vuruyordur bunu nerden seçtik diye
    Surprised Surprised
    Ebruma ve minik kızına birşey olmasın gerisi tın tın tongue
    ~aksamguzelı~
    ~aksamguzelı~
    HaticeFan Grafiker
    HaticeFan Grafiker

Mesaj tarafından ~aksamguzelı~ Ptsi Nis. 26, 2010 5:54 pm

Hatice&Necati demiş ki:
    zeynep demiş ki:kazımın hiç kurtuluşu yok en başta,bulutlan ali memati'de sakatta.birinden biri gidecek dendiğine göre yakın zamanda isko mekan değiştirir kumacım.

evet örgüt izleyecez ama ben gladio istiyorum çünkü Aroncuğumu görmüş olacaz clown clown
    ihtiyarlar başkanı boş zamanlarında başını taşlara vuruyordur bunu nerden seçtik diye
    Surprised Surprised
    Ebruma ve minik kızına birşey olmasın gerisi tın tın tongue
    bölüm özeti sorularında polat ne gibi önlemler alıccak yazıyo garanti ebruyu kolundan sürükleyip götürcek hatta diyologta yazıyorum... 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 894354
    polat sedeflere gelir ebruyu almak için!
    polat:hazırlan gidiyoruz!(hödük biraz daha kibar olamaz.)
    ebru:pardon kim nereye gidiyo?
    polat:hadi hemen hazırlan daha güvenli biryere gitmemiz lazım!
    ebru:been hiç biryere gelmiyorum!(der ve ayağa kalkar yürür polat kolundan tutar!)
    polat:ebruuu!(odun ya odun!)meselenin ciddiliğini sana anlatırım şimdi gidiyoruz dedim bitti!
    ebru:sen kim oluyosun ya,ne oldu abdülhey iyileşti onun yanına mı götürüyorsun beni ... ona mı vurdurtucaksın?
    polat:ebru saçmalıyorsun,çabuk hazırlan yoksa ...
    ebru:yoksa nee ! anlamak istemiyorsun senden nefret ediyorum yüzünü görmeye tahammülüm yok senin söylediklerine bak!
    polat pis pis bakar!! 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 223241 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 223241 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 223241
    hödük ya hödük verin ebruyu ben korurum.......... 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 830728 88. bölüm yorumlarınız - Sayfa 3 830728
    zeynep
    zeynep
    ADMİN
    ADMİN

Mesaj tarafından zeynep Ptsi Nis. 26, 2010 6:14 pm

kesinnn şeymoş,bu tarz bir ormantik sahne izleriz yine.
    evet bu hafta dişi kuş yuvasına dönüor.

acaba diyom bunlar iyice pusuda birbirlerine bilenip bilenip filistinde aşk mı tazaleyecekler.çünkü insanlar filmde görmedikleri birşeyi görmek ister.fragmanda bir öpüşme sahnesi koysalar filme giden izleyici sayısı ne biçim artar.millet sırf bu kanlı bıçaklı çiftin nasıl aşka geldigini görmek için bile gider.
    H.SeNDiL
    H.SeNDiL
    Genel Moderatör
    Genel Moderatör

Mesaj tarafından H.SeNDiL Ptsi Nis. 26, 2010 6:21 pm

Zeynom, seymos hadi inshalklah canlar. Vallah oyle sahne izlerizde, Ebrum evine donermi bilmiyorum. Ya ben o evden daha tehlikeli yer goremedim dizide Surprised Her taraftan cam, koruyan 2 bilemedin 3 adam. Sanlki hoduk efendi kendi koruyabilecekte, yaninda olacakta birde kizi oraya goturecek. Versin bize, isteselerde bulamazlar Mad

Evet Kazim gidici bencede, o Mematinin yerine orda Kazim yaralanip olecek. Iskenderde bilemedin cenazede kendine sIkar inshallah Mad
    hatice.
    hatice.
    Hatice hayranı
    Hatice hayranı

Kullanıcı Puanı : 8

Mesaj tarafından hatice. Ptsi Nis. 26, 2010 8:44 pm

ya artık bıktım ben cıdı cıdı bu polatan bogamadım ya sınır oluyorum bı bayana oyle sevmiyorum denormı hoduk
    Kadir Kavri
    Kadir Kavri
    Hatice Aşıgı
    Hatice Aşıgı

Mesaj tarafından Kadir Kavri Salı Nis. 27, 2010 1:25 pm

Ebuş, Yine Görünmeyecek Gibime Geliyor...
    AşksınHaticem
    AşksınHaticem
    Moderatör
    Moderatör

Mesaj tarafından AşksınHaticem Salı Nis. 27, 2010 1:26 pm

Kadir Kavri demiş ki:Ebuş, Yine Görünmeyecek Gibime Geliyor...
    ya kadir niye görünmesin bu kız başrol mutlaka görünür bölümde hem bence bu bölüm daha fazla göreceğiz Laughing tüm lüzumsuz fareler öldüğüne göre Ebruma bol bol vakit kalır Surprised Surprised
    Kadir Kavri
    Kadir Kavri
    Hatice Aşıgı
    Hatice Aşıgı

Mesaj tarafından Kadir Kavri Salı Nis. 27, 2010 1:31 pm

Hatice&Necati demiş ki:
    ya kadir niye görünmesin bu kız başrol mutlaka görünür bölümde hem bence bu bölüm daha fazla göreceğiz Laughing tüm lüzumsuz fareler öldüğüne göre Ebruma bol bol vakit kalır Surprised Surprised

1 Dakika Bilemedin 2 - 3 Dakika Hadi Taş Çatlasa 5 Dakika O'da Sedef İle Annesi İle Olur.
    AşksınHaticem
    AşksınHaticem
    Moderatör
    Moderatör

Mesaj tarafından AşksınHaticem Salı Nis. 27, 2010 1:38 pm

Kadir Kavri demiş ki:
    Hatice&Necati demiş ki:

1 Dakika Bilemedin 2 - 3 Dakika Hadi Taş Çatlasa 5 Dakika O'da Sedef İle Annesi İle Olur.

kadir bırak sedefle olsun zaten benim amacım Ebrumu görmek Laughing kimin umrunda polat Shocked
    bu bölüm çok görünür bol bol Ebru izleriz Mad Surprised
    Kadir Kavri
    Kadir Kavri
    Hatice Aşıgı
    Hatice Aşıgı

Mesaj tarafından Kadir Kavri Salı Nis. 27, 2010 1:40 pm

Hatice&Necati demiş ki:
    Kadir Kavri demiş ki:
    Hatice&Necati demiş ki:

kadir bırak sedefle olsun zaten benim amacım Ebrumu görmek Laughing kimin umrunda polat Shocked
    bu bölüm çok görünür bol bol Ebru izleriz Mad Surprised

İnşallah...
    AşksınHaticem
    AşksınHaticem
    Moderatör
    Moderatör

Mesaj tarafından AşksınHaticem Çarş. Nis. 28, 2010 1:06 pm

kaliteli bir yorum paylaşmak istedim Idea yazanın ellerine sağlık
    Kazım'ın öleceği hakkındaki tüm haberleri kuyruklu bir yalan olarak görüyorum.
    Sağda solda çıkan dizi hakkındaki haberlere nasıl inanılır anlamış da değilim.
    Senaryoyu oyuncular bile bölümü çekeceği zaman öğreniyor da, bu uydurma haberleri yapan uzaylılar nerden biliyor?
    İki şeçenek var o zaman; ya Bahadır Özdener oturup bu çok saygıdeğerlerle kahve içiyor, herbir haltı anlatıyor, ya da kendilerine illaki
    yazacak birkaç satır lazım, uydur uydur uydurmasyon edebiyatı parçalıyorlar.

Aksi halde, Kazım'ı bile diziden çıkaracak kadar akıllarını peynir ekmekle yediklerini sanmıyorum senaristlerin.
    Doğru, son bölümlerde onca şaçmalık yaptılar, bu senaryo grubundan hiç beklenilmeyecek kadar saçma konular, replikler, lüzumsuz
    döngel senaryolar!? K.V. ekibinde yıllardır hep rollere uygun oyuncular izledik, ve oyuncular da çıkması gerektiği zamanda çıkıyordu,
    ta ki bu seneye kadar, hiç çıkmaması gereken karakterleri de bu sene akla hayale sığmayacak saçma konularla boşu boşuna harcadı.
    Maksat neydi, eskisi gibi karakter harcamaktan çekinmeyen ama yerine en iyisini getiren panaydı, ama bu özelliğini sıfıra indirgemiş.
    Çünkü, boşu boşuna çıkardığı, yazık ettiği karakterlerin yerini artık dolduramıyor.
    Kast ettiğim karakter, Asu karakteridir. Böyle önemli, ekipden birini hangi akla hizmet harcadı? Üstelik ne şekilde?
    Yerini doldurabildi mi? Ya Rabbim! Tam bir hezeyan!!!! Bu dizi ne zaman bu durumlara geldi? En iyi yaptığı tüm özellikleri
    kaybetti. Pana işin ehli oyuncuları bulur, yerine oturturdu. Asu bir doktor, senaryoda önemli bir misyona sahipdi, ve son bölümlerdeki
    mantık hatalarının, saçmalıklarının olmasının sebebi de, Asu'yu öldürmelerindendir. Eğer çıkmasaydı, bu saçmalıklar olmazdı.
    Bir çocuğu getirmişler doktor diye, gerçekte bu kız tıp fakültesini okusa 4., hadi en fazla 5. sınıfda olması lazım, ki bir de tıp fakültesini
    6 senede bitirince bitmiyor iş. 6 seneden sonra hala okuyorlar bu meslekte, Neyse, bu eleştirilerle doldurmak değil maksat, ama en azından yaşı başı uygun bir oyuncu bulunsaydı.
    Dizideki saçmalıklar, o kadar eleştiri almasının sebebleri, pratisyen, ama kalp cerrahlığını yemiş, hadi bunu da bırakalım, kız hipnoz yapıyor,
    hadi Yarabbim bunu da bırakalım, beyin kontrolünü yaptıracaklar! Bu dizi böyle değildi, mantık hatası bile yok denecek kadar azdı,
    ama şimdi şu yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri bu denli büyük saçmalıkları, çocukların bile güleceği derecede büyük mantık hataları yapıyor.
    Acilen kendi özüne dönmeli, ya da pess deyin artık yazma yeteneğimizi kaybettik. Kendime uygun bir sebeb arıyorum, bu vadiye ne olduğuna dair, acaba senaristler kendilerini Filistin filmine verdi de, diziyi de haftalık mı yazıyor? Haftalık geçiştirme dizilerde ancak bu kadar şaçmalıklar olur. Bütün bunlar yüzündendir ki, Kazım'ın çıkmasına ihtimal vermiyorum, bu kadar delirmediler çok şükür. Kazım bu ekibin en iyisi, zaten kim var ki? Polat'ı tek başına kurşun geçmez yapıp kendilerine güldüreceklerine, Memati, Abdülhey, Kazım'la birlikte teknik sahneler çekmek, askeri becerileri izlemek, seyircinin tercihi. Kazım'ın sahnelerini kimse çekemez, dövüş hareketlerini kimse yapamaz, senaristler Asu'da yaptıklarını Kazım'da yapmazlar. Asu'yu çıkardıklarına kendileri de pin pişmandır, yerine kimseyi bulamadıklarına göre. Gaye ismindeki karakter yukarıda saydığım gibi rolüne hiç oturmamış, daha "saçımı acaba kestirsem mi kestirmesem mi" diye karar verememiş, sonucta bir tarafı kısa bir tarafı uzun, tuhaf bir karakter. Buna bir izleyici olarak karışırım, eleştirim de bu çocuğu bulan panaya olur.
    Çünkü rolü icabı düzgün bir görünüş lazım, pana yeteneklerini tek tek kaybediyor. Sonuç olarak ne tip, ne yaş olarak role oturmuş, yeteneksiz, soğuk.
    Nerde Asu'nun asilliği, olgunluğu, o doktor havası? Nerde bu tıfıl çocuk? Tıfıl, resmen tıfıl. Akıl ve mantık kalmadı vadide! Bu yaşta doktor olunmayacağını, daha 6 senelik ilk eğitimi bile bitiremeyeceğini çocuklar bilir. Oyuncu çıkarıp getirmekde üstüne yoktu vadinin. Bu çocukta gözleri bağlanmış ama, Kazım'ı çıkartacak kadar da kör değillerdir, en azından biraz sağduyu kalmıştır diyorum!
    Yeni gelen Cahit de iyi, ama asla Kazım gibi değil. Seyircinin gözünde, Polat'ın önünde giden, o müthiş dövüş hareketlerini yaparak yol açan Kazım'ı izlemek keyifli,
    Polat'ın arkasında göbeğini bir o yana bir bu yana Polat taklidi yürüşüyle Cahit, Kazım'dan sonra gelir. Kazım daha önemli, sevilen bir karakter.
    Bu yeni bölümde ölecek olan kişi de İskender, Kazım değil. Ben bunu senaristlere hala güvenerek söylüyorum.
    Fragman iyi hoş, ama sonunda Polat'ın İskender'e "intikam mı istiyorsun benden al" demesi!? Peki, bir ara da Nevzat'ların mezarına gitsinler, Polat belki hatırlar İskender'i ve kim olduğunu, neler yaptığını? Umarım bölüm beklenilenin üzerinde çıkar, umarım tüm yaptığı şaçmalıkları bir tarafa bırakmış eski vadi bekliyordur seyirciyi.
    AşksınHaticem
    AşksınHaticem
    Moderatör
    Moderatör

Mesaj tarafından AşksınHaticem Çarş. Nis. 28, 2010 1:09 pm

alıntıdır süper bir vadi yorumu daha Idea

Uzun zaman oldu... Şu kızına Elif adını koyacağını söylediğinden beri yazacağım... elim varmıyor...

Eğer, senaristler o replikte ciddi ise... : Bu erkekler kadınları ya hiç tanımıyor ya da saçmalamanın doruğuna çıkıyor...

Eğer, senaristler o replikte ciddi değilse... : Polat, Elif adını öz kızına verip sevgilisini mi gözünün önüne getirecek??? Dizilerde enseste yakın ilişkiler ayyuka çıkmışkan böyle bir saçmalık KVP de yaşanmayacaktır. Benim için o adın istenmesinin tek nedeni Ebru'nun kendisini kıskanacağını gösterecek bir yol olarak görmesidir...

Dün, 1 Nisan bölümünü yeniden atlaya hoplaya izledim. Üzgün bir Polat vardı... üstelik babasının sorusuna yanıt veremeyecek bir Polat... gerçekten istedikleri için mi, birbirlerine kızdıkları için mi ayrılıyorlar? Buna yanıtı Ebru verdi. Sonra Polat da katıldı... ve biz ağlayan Ebru'yu izledik... bir şey yiyemeyen Polat izledik... "Biz severken ayrılacağız" mı diyecek bunlar.... gerek yok... biz aşk dizisi izlemiyoruz... bu aşk arada çeşni... O yüzden çeşninin tadını bozmayın...

Gladyoların, Ergenekonların uçuştuğu bir ortamda bırakın bazı şeyler kendi içinde tadını tuzunu kaybetmeden yaşasın...
    N.Kavri
    Hatice hayranı
    Hatice hayranı

Kullanıcı Puanı : 33

Mesaj tarafından N.Kavri Çarş. Nis. 28, 2010 1:21 pm

Ebru Herhalde 1 Dk Görünür
    H.SeNDiL
    H.SeNDiL
    Genel Moderatör
    Genel Moderatör

Mesaj tarafından H.SeNDiL Çarş. Nis. 28, 2010 2:18 pm

N.Kavri demiş ki:Ebru Herhalde 1 Dk Görünür

Felaket tellali gibi konusuyorsun Crying or Very sad Neyse 1 dakikada olsa, benim hangi dakikayi beklicegimi tahmin edin izlemek icin tum bolum boyunca Mad Inshallah cok gorunecek, farkindaysaniz, fragmanin tumu 3 bilemedin 4 ayri sahneden olusuyor. Diger kisminda Ebru bol bol gorunur Idea

Forum Saati Paz Kas. 10, 2024 12:28 am