Özet cikmis arkadaslar
Buseferki özeti begendim(özet basligina ekledim...)
Ve bir cümle beni kalbimden vurdu
Gülali, Gülhayat’a tek bir kırmızı gül göndererek kendisinden vazgeçmemesi mesajını verir. ---
Selahattin ve Nazlı en sonunda evleneceklerdir ve tüm kasabada düğün hazırlığı vardır. Oglan bizim, kiz bizim diyip sevinelim bari, ah Selahattin ah yaktin basini
Kurtulduk özellikle Nazlinin Ali takintisindan, ay birde evlendikten sonrada takintisi devam edermis Güzel gelin olmus ama, fragmanda hostu...
Bu evliliği bir fırsat olarak gören Halit Karadağ artık kaymakam Nahit’i istediği gibi yönlendirmektedir. Yahu bu Kaymakam aklini kullanamiyormu? Bilekligi aldi, defteri verdi, Halit artik ne yapabilir? Herkese söylerim diyemi tehtid ediyor acaba, ama Ali sikayetci olmadiktan sonra bir isine yaramaz. Bakalim Halit hangi pis isine kosturacak Kaymakami...
Bu arada Gülhayat’ı da elde etmek için yeni bir plan yapan Halit, kasabaya yeni gelen Eleni’ye iyi davranarak Gülhayat’ı kıskandırmaya çalışmaktadır. Ah birde Gülhayatin hic orali olmadigini anlasa
Eleniye iyi davranarak cok pis bir bela aliyor basina, bu Eleni sinsi hemde cok fena, Halitin koynuna falan girer sonra Halit ayiklasin pirincin tasini Mustahak ona, ama yasli adam aciyorum biryerde...
Gülhayat’ın peşindeki diğer Karadağ, Gülali’ninse Gülhayat’tan vazgeçmeye hiç niyeti yoktur.Gülali, Gülhayat’a tek bir kırmızı gül göndererek kendisinden vazgeçmemesi mesajını verir. Okudugum andan beri baska hicbirsey düsünemedigim kisim. Alideki romantizme bakarmisniz, gelde simdi bu oglana asik olma. Tek kirmizi gül. Umarim Gülhayat gülün Aliden geldigini anlar, Halitten geliyor diye dusünürse, gidip Eleniye verir bende burda sinir krizi geciririm
Umarim bekledigimiz gibi bir sahne olur... Ali sana tavsiyem, o gülün biryerine bir not falan tikistir, senden geldigini bilsin kiz. Yoksa romantizm yerlerde. Iyi düsünücem ya, Hayat gülü alacak Aliden geldigini bilecek ve koklayip kendinden gececek, yüzünde hem bir mutluluk, hem gözlerinde yas... Yerim seni Alim ya
Gülali’nin de tıpkı babası Halit Karadağ gibi bir planı vardır, Gülhayat’a çok büyük bir sürpriz hazırlayan Gülali’nin bu planından en büyük zararı Halit Karadağ görecektir. Keske o sürpriz kacirdiktan sonra evlenme teklifi edip, dügün yapmak olsa. Fragmandaki son sahne hayal olmasa. Ben planin sadece kacirma olarak kalacagi düsüncesindeyim ama, bu Gülhayata sürprizmi olur yoksa sok´mu bilemicem artik
Bu arada Zuhal, Nazlı’nın Selahattin’le evlenerek Karadağların konağına yerleşecek olmasından çok rahatsızdır. Kayınpederi Halit Karadağ’ın bir türlü gözüne giremeyen Zuhal falcıya giderek muska yazdırır.Zuhal, Allah seni bildigi gibi yapsin emi Bu cümleyi okicagim günlerdemi gelecekti. Muska ha Muskayi kime yapacak acaba, Nazliyami? Selahattinemi? Yoksa tüm evemi? Alem bu kiz vallah